Nyheter

Anitra kan bli ballast på balen

NYHETER

Som nybliven statsministerfru kommer Anitra Steen att dra mycket uppmärksamhet åt sig på Nobelfesten.

- Hon ser fantastisk ut och skulle kunna vara ballast av alla om man la lite krut bakom, säger kläddesigner Camilla Thulin.

Camilla Thulin tror att Anitra Steen gör succé i kväll.
Camilla Thulin tror att Anitra Steen gör succé i kväll.

Årets Nobelfest är inte den första för Anitra Steen. Redan 1998 kunde man se henne, då generaldirektör för Riksskatteverket, dansa med Horace Engdahl.

Men uppmärksamheten kommer att vara betydligt större i år. Många blickar och fotoblixtrar att ta sikte på henne.

Designern Camilla Thulin tycker att Anitra Steen har goda förutsättningar för att stjäla showen från både prinsessorna och drottning Silvia.

"En stilig kvinna"

- Hon är en stilig kvinna och ser otroligt bra ut. Hon kan knocka vem som helst oavsett om de är 19 år eller 85, säger hon.

1998 bar Anitra en vit kreation, men det tycker inte Camilla Thulin är rätt i år.

- Som hustru till en socialdemokratisk statsminister bör hon ha en röd klänning. Det skulle antingen kunna vara ett fodral med mycket urringning eller en klänning som är snäv upptill med en stor kjol, säger hon.

Hon påpekar att det inte bara är klänningen som har betydelse.

- Anitra Steen borde lägga tid på att gå till en frisör och få en riktigt snygg håruppsättning. Det vore kul om man la lite krut på den damen, tycker Camilla.

Kläddesignern tycker att det är okej att inte utmärka sig om man inte känner för det.

- Men det verkar som om Anitra är intresserad av kläder. Nobelfesten är vetenskapens mest glamourösa tillställning och hon kommer att vara en representant för Sverige. Anitra kommer, tillsammans med drottningen och prinsessorna, att få mest uppmärksamhet, säger hon.

Second hand

Även om en riktig Nobelklänning kan kosta kring 100 000 kronor tycker Camilla Thulin inte att man behöver lägga ut så mycket. Det går bra att handla second hand. En enklare klänning kan vägas upp av en snygg håruppsättning och dinglande örhängen i 1800-talsstil.

Några av Camilla Thulins egna favoriter genom åren är drottning Silvias svarta liv och stora svartvita kjol 1993 och Birgit Friggebos generösa urringning i randigt liv 1992.

Läs mer om Nobelfesten

Lotta Zachrisson

ANNONS

Muminmuggen ABC finns nu äntligen i lager! Beställ den hos Cervera.

Extern länk från Cervera

Köp här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter