Fritt fram för fyrkantiga meloner

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Ska säljas av Englands största matvarukedja

De rullar runt i kylskåpet.

De är svåra att skära upp.

De tar orimligt mycket plats.

Men snart är dessa problem ett minne blott för alla melonälskande britter.

Nu introducerar matvarukedjan Tesco de fyrkantiga vattenmelonerna.

packa tätt i kylskåpet Fyrkantiga meloner – snart finns de till salu i brittiska matbutiker.
Foto: AP
packa tätt i kylskåpet Fyrkantiga meloner – snart finns de till salu i brittiska matbutiker.

I Japan säljs redan fyrkantiga vattenmeloner, men eftersom de där kostar runt 500 kronor styck är de inget den genomsnittlige japanen handlar hem till vardags.

Nu ska dock brittiska matvarukedjan Tesco börja sälja fyrkantiga vattenmeloner till ett mer rimligt pris.

– Våra vattenmeloner kommer inte att kosta mer än 5 pund (cirka 60 kronor), säger Damien Sutherland, fruktinköpare vid Tesco, till Daily Mail.

"Rullar runt i kylen"

Och Damien Sutherland tror att försäljningen av de fyrkantiga frukterna kommer att gå bra.

- Melon är en av de fräschaste och godaste frukterna som finns. Men många människor får problem när de ska förvara dem i kylen eftersom de rullar runt. Dessutom är de svåra att skära upp. De fyrkantiga går att skära som en brödlimpa, säger han till Daily Mail.

Melonerna odlas i Brasilien hos en av Tescos leverantörer, men metoden uppfanns i Japan. Lantbrukare i staden Zentsuji började sätta melonerna i fyrkantiga transparanta plastlådor medan de fortfarande växte, vilket gav den fyrkantiga formen. Och därmed blev de exakt anpassade efter måtten i japanska kylskåp.

Kan komma att säljas i Sverige

Magnus Frisk, informationschef på Coop i Sverige, utesluter inte att fyrkantiga meloner även kan komma att säljas i svenska fruktdiskar.

- Nu sedan aftonbladet.se ringde har jag tagit kontakt med vår leverantör som säger att han vet hur man får tag i dem. Nu ska vi undersöka möjligheterna att kanske börja sälja dem i Sverige. Allt som får folk att äta mer frukt och grönsaker är bra, säger han.

Anna Lindström

Publicerad: