Dina grannar grejar allt

NYHETER

Här är sajten som ger dig hjälp i vardagen

Datorkrasch eller stopp i vasken?

Hjälpen finns närmare än du tror.

Kolla med grannen.

Grafik: FREDRIK PERSSON

Behöver du barnvakt – eller kanske en bröllopssångare? På nyöppnade sajten www.dinagrannar.se kan du köpa tjänster av folk i ditt område. Eller själv tjäna en extra hacka på att jobba hos grannen.

Nära till hjälpen

–Tanken är att underlätta stressen i vardagen och göra det enkelt att hitta hjälp nära sig, säger Göran Gustavsson som är en av initiativtagarna till sajten.

Här kan du i dag hitta över 2200 annonser för olika tjänster i Stockholm. Det kan röra sig om allt från trädgårdsarbete och barnpassning till pc-support och hundvakt.

Mot svartjobb

Privatpersoner, ideella föreningar, skolklasser och lokala företag kan alla annonsera på sajten. Många lägger även ut en ”hjälp sökes”-annons.

Är inte risken att ni blir en svartjobbsförmedling?

– Nej. Vi är absolut inte för svartjobb. Vi diskuterar kontinuerligt med Skatteverket för att informera våra användare om vad som gäller, säger Göran Gustavsson.

Vissa sticker ut

Många erbjuder samma saker, som barnpassning och hjälp med datorn. Men vissa sticker ut rejält.

– En annonsör utför graffitimålningar i ditt hem. Vi har också erbjudanden om ansiktsmålning och sabreringar – att hugga av halsen på champagneflaskan med sabel, säger Göran Gustavsson.

– Hur det går för de sistnämnda kan jag inte svara för, men många andra har lyckats så bra att de till sist har startat företag.

5 andra grymma sajter

Terri Herrera Eriksson ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM

Trädgård