17-åring knivskars – bad förgäves om polishjälp

NYHETER

Fick svaret att han skulle komma till stationen och göra anmälan

En 17-årig pojke som misshandlats och knivskurits försökte förgäves larma polisen för att få hjälp. I stället fick han svaret att han skulle komma in och göra en anmälan.

Nu kallar polisen agerandet " verkligt olyckligt" och har lovat att reda ut saken.

17-åringen kom till Eskilstuna sent i fredags kväll för att hälsa på sin flickvän, skriver tidningen Folket. På väg hem till flickan överfölls han av tre män som sparkade honom och skar honom i handen. Pojken lyckades ta sig loss och flydde tillbaka till järnvägsstationen där han larmade polisen. Utanför fanns fortfarande de knivbeväpnade gärningsmännen.

- Polisen sade att jag fick komma och göra en anmälan. De beskrev vägen för mig och jag var tvungen att ta mig dit på egen hand, säger pojken till tidningen.

På polisstationen togs anmälan så småningom upp men den skadade pojken erbjöds ingen hjälp, inte ens något att stoppa blodflödet från knivsåret i handen med. Han fick själv ta sig hem till flickvännen där han togs om hand.

Peter Bergkvist vid Sörmlandspolisen konstaterar sedan han kontrollerat anmälan att viktiga uppgifter från överfallet utelämnats.

- Någonstans har det klickat och det är verkligen olyckligt att det blivit så här. Vi ska hålla nya förhör med pojken för att få den fullständiga bilden av vad som hände, säger han.

TT