Nu kan du bli chef över nyheterna på aftonbladet.se

1 av 2 | Foto: BJÖRN LINDAHL
tar läsarna på allvar Kalle Jungkvist, chefredaktör på aftonbladet.se och Lotta Holmström, redaktör för Läsarbladet vill sätta läsarna i fokus med den nya satsningen på aftonblade.se. "Vi vill ta läsarna på allvar", säger Kalle Jungkvist.
NYHETER

Nu får du möjlighet att chefa över nyheterna på aftonbladet.se.

I dag lanseras två nya satsningar som sätter dig som läsare i fokus.

- Vi vill ta läsarna på allvar, säger Kalle Jungkvist, chefredaktör på aftonbladet.se.

Tillhör du dem som inte nöjer sig med att bli serverad en nyhet?

På nya sajten Läsarbladet samlas allt läsarna gör på aftonbladet.se.

Där kan du diskutera, ta plats och påverka innehållet genom att skriva artiklar, rösta och på så sätt delta i samhällsutvecklingen.

- Ungdomar vill kunna kommentera och diskutera och inte bara lita på oss journalister, säger Kalle Jungkvist, chefredaktör för aftonbladet.se.

Läsarreporter

Till exempel kommer du att kunna tycka till på sajten under stora händelser och sportevenemang. En annan ny satsning är Läsarnas reporter, där läsarna får rösta fram vilka reportage vår reporter ska göra.

- Ett annat exempel är läsarcoachen där man kan skriva in om man har ett problem och få tips och råd från andra läsare, säger Lotta Holmström, redaktör för Läsarbladet.

Samtidigt ingår aftonbladet.se ett samarbete med sajten bloggportalen.se, en samlingsplats för bloggar i Sverige som gör dem enklare att hitta.

Sigge Eklund, som startade portalen i somras, beskriver den som ett skyltfönster för bloggare.

Lättare för bloggare

I dag är närmare 3 500 bloggar anslutna.

- Bloggarna upplever sig själva som publicister och kommer att kräva att betraktas så. Genom samarbetet med aftonbladet.se som har miljontals läsare blir deras bloggar ännu mer lättillgängliga, säger Sigge Eklund.

Kalle Jungkvist hoppas kunna lyfta in många av bloggarna till Läsarbladet.

Vad kommer hända med oss journalister, blir vi arbetslösa i framtiden?

- Nej, men tidigare har vi journalister varit en megafon ut mot allmänheten. I framtiden tror jag att journalistiken allt mer går mot att bli en

dialog med läsarna, säger Kalle Jungkvist.

Läs mer:

Malin Nord