Sju våldtäkter på en vecka

Publicerad:
Uppdaterad:
En kvinna i 30-årsålkdern attackerades av två män vid S:t Görans gymnasium på Kungsholmen natten till i går. Kvinna våldtogs under knivhot - med en pinne.
Foto: hasse rosenthal
En kvinna i 30-årsålkdern attackerades av två män vid S:t Görans gymnasium på Kungsholmen natten till i går. Kvinna våldtogs under knivhot - med en pinne.

Stockholm, i går:

En man kastar sig över en 24-årig kvinna på en mörk gångväg.

En 30-åring blir våldtagen med en pinne.

En 21-årig tjej våldtas bakom några ventilationstrummor.

Överfallen på Stockholms kvinnor fortsätter.

Klicka på bilden för större grafik.

I går kväll skedde det sjunde på bara en vecka, när en 24-årig kvinna attackerades vid åttatiden på en enslig gångväg i Spånga.

Hon lyckades fly

Mannen, runt 180 cm lång och klädd i Canadian Goose-jacka, följde efter kvinnan i mörkret. Plötsligt kastade han sig över henne. Hon föll till marken och mannen försökte slita av henne kläderna, men 24-åringen gjorde motstånd, slog till mannen och lyckades fly. Hon sprang raka vägen hem och larmade polisen. Sent i går kväll var mannen fortfarande inte gripen.

Tidigare i går, vid tvåtiden på natten mot fredagen, attackerades en 30-årig kvinna av två män på S:t Göransgatan på Kungsholmen när hon var på väg hem från en fest.

Våldtogs med en pinne

En av männen hade kniv och kvinnan tvingades in på den mörka skolgården vid S:t Görans gymnasium. Bakom några byggbaracker bröt männen av en pinne som de använde för att våldta kvinnan.

- Det verkar som om de blev störda, annars hade de troligen fortsatt på annat sätt, säger kriminalinspektör Ylva Adeen.

Kvinnan fördes till Södersjukhuset, svårt chockad och med skador i underlivet. Åtta polispatruller jagade de misstänkta gärningsmännen, men utan framgång.

Mörkt hår i page

Männen är 25-30 år gamla. Den ena har mörkt hår i en kort page med lugg som hänger ner i ansiktet. Han beskrivs av offret som mycket stor och den pådrivande vid brottet. Den andra mannen är blond och har kort hår i snedbena.

21-årig kvinna

Bara någon halvtimme efter våldtäkten på Kungsholmen skedde ytterligare ett överfall på Medborgarplatsen på Södermalm.

En 21-årig kvinna överfölls då och våldtogs av en ensam man bakom några ventilationstrummor.

Polisen ser inget samband mellan gårdagens överfall, men ska undersöka om det finns en koppling mellan händelsen på Kungsholmen och överfallet vid Gullmarsplan i måndags.

14-årig flicka

Då våldtogs en 14-årig flicka av två män beväpnade med kniv.

Hittills i år har det skett 34 rena överfallsvåldtäkter i Stockholms län, visar polisens statistik. Det är en ökning jämfört med förra året.

Krogtäta City är farligast för kvinnor. Där har polisen sedan två veckor satsat på ökad bemanning på kvällar och helger.

För mycket

-Varje våldtäkt är en för mycket, men tyvärr kan vi inte vara överallt, säger polisens pressinformatör Kjell Lindgren.

Överfallen fortsätter i Stockholm

2340 våldtäkter anmälda - bara i år

Claes Petersson, Katarina Sternudd

Publicerad: