Nyheter

”De kissade på honom”

NYHETER

Ny skandal på Lundsbergs internat

Vägrade plocka bajs En elev på Lundsbergs skola ska, enligt en anställd, ha vaknat av att andra elever stod och kissade på honom. Lundsberg är sedan tidigare känt för att äldre elever bestraffar de yngre som inte lyder order.

Foto: JIMMY WIXTRÖM

Ytterligare en skandal skakar internatskolan Lundsberg.

Flera elever uppges ha attackerats med avföring och urin.

– En pojke vägrade att plocka upp någons bajs i duschen. De äldre eleverna hämnades genom att kissa på honom när han låg och sov, säger en anställd.

Den anrika internatskolan Lundsberg har fostrat en stor del av den svenska överklassen. Såväl företagsledare som kungligheter och diplomatbarn har fått sin utbildning i skolan i Storfors, tre mil norr om Kristinehamn.

Enligt uppgifter till Aftonbladet har en elev i högstadiet utsatts för en mycket förnedrande behandling sedan han vägrat att plocka upp avföring som någon lämnat på golvet i en dusch.

– När han låg och sov i sin säng smög tre äldre elever in i rummet. Han vaknade av att de stod och kissade på honom, säger en anställd på skolan.

Yngre elever bestraffas

Eleven ska ha utsatts för denna behandling som straff för sin vägran att plocka bajs. Enligt skolans traditioner ska yngre elever nämligen utföra de order som deras äldre kamrater utdelar.

Enligt vad Aftonbladet erfar har flera elever utsatts för attacker med avföring nattetid. Det har kletats bajs på både datorer och möbler inne i elevernas rum.

Någon har också tillverkat "bajs-bomber", kondomer fyllda med avföring, uppger en anställd på skolan.

När Aftonbladet når skolans rektor, Staffan Hörnberg, är han på semester i Australien.

"En idiotgrej"

Han bekräftar några av händelserna men tillbakavisar att en elev skulle ha blivit kissad på i sin säng.

– Hade det hänt skulle de skyldiga omedelbart ha blivit relegerade och polisanmälda, säger han.

Vad var det som hände då?

– Vi vet inte exakt men enligt ryktet har någon elev fått urin hällt ur ett glas i sin säng. Jag utgår från att han inte låg i den när det hände.

Varför inträffar sådant på skolan?

– Det vet vi inte heller men det kan ha något att göra med incidenten i duschrummet.

Det har varit andra incidenter med avföring?

– Jag har också hört det ryktesvägen. Det var tydligen kompisar som gjorde det sinsemellan. En idiotgrej, de två äldre pojkarna la avföring i den yngres rum.

Vad gör ni åt detta?

– Jag har haft långa samtal med alla inblandade. Några har skickats hem under en period för att fundera på om de klarar av att gå kvar på skolan.

Inga polisanmälningar?

– Jag försvarar inte det de gjorde, men det är en helt annan sak om man gör sådant för att kränka. När det gäller händelsen i duschen har vi dessutom inte kunnat klarlägga helt vem som egentligen gjorde vad.

Super och bränner hus - här är alla skandaler

Vi har också gått på internatskolan

Olle Castelius

ANNONS EXTERN LÄNK

SOMMAR-REA på böcker: Fynda semesterns bästa läsning till kampanjpris här!

Shop

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter