Systerns pojkvän erkänner mordet

Publicerad:
Uppdaterad:

Yvonne ströps med sina jeans

1 av 2 | Foto: PRIVAT
"Hon var mjuk i sättet" Roger Jonsson har själv tagit bilden av sin dotter. "Hon var en mycket trevlig tjej, mjuk i sitt sätt", säger han. Den misstänkte mördaren medger att han grälat med Yvonne Jonsson men nekar till att han skulle ha strypt henne.

Colombo/Stockholm

Den 21-årige man som greps i Sri Lanka på söndagen har erkänt mordet på Yvonne Jonsson, 19, i huvudstaden Colombo.

- Mordet föregicks av ett bråk mellan mannen och kvinnan, uppger en tjänsteman på polisen i Colombo för TT.

Enligt den polischef som leder utredningen har man funnit fingeravtryck och säkrat DNA. Polisen uppger att 21-åringen är pojkvän till den mördade kvinnans syster.

Hittades i trapphuset

Yvonne Jonsson hittades död i ett trapphus natten till fredagen. I går höll familjen en minnesstund för att hedra dottern. Flera hundra människor kom för att visa sin sorg och sitt deltagande vid kistan, som enligt traditionen på Sri Lanka förvaras i familjens hem.

-På tisdag begraver vi Yvonne. Det hjälper att hålla sig sysselsatt, säger Yvonnes pappa Roger Jonsson.

Den unga svenskan hittades död i trapphuset till sitt hem i ett välbevakat höghus omgärdat av murar i staden Colombos finare kvarter.

Hon hade firat med vänner på stan och tros ha jagats nerför trapporna av gärningsmannen.

Övervakning fungerade inte

Men säkerheten har inte fungerat. Det fick offrets pappa veta när man sökte bilder av hur Yvonne tog hissen i lobbyn natten hon mördades.

- Övervakningskamerorna är ur funktion. Andra säkerhetsåtgärder har visat sig vara attrapper. Alla i huset har reagerat mycket starkt, säger Roger Jansson.

Enligt obduktionsrapporten blev Yvonne strypt. Gärningsmannen har dragit av henne jeansen och sedan strypt henne med dem. Enligt lokaltidningen Daily Mirror ska hon sedan ha knuffats flera våningar ned.

Polisen misstänkte först att Yvonne Jonsson blivit våldtagen.

-Men inget pekar nu på sexuella övergrepp, säger rättsläkare Abeysinshe.

Systerns pojkvän

Enligt polisen är den häktade 21-åringen Yvonnes systers pojkvän. Lokaltidningen Daily Mirror skriver dessutom att 21-åringen tidigare varit tillsammans med Yvonne. De ska båda ha studerat vid internationella skolan i Colombo.

-Jag känner honom inte, men har sett honom bland vännerna. Det finns ingen förklaring till det som hänt, säger Roger Jonsson.

Mordet utreds förutom av den inhemska polisen också av den svenska ambassaden i Colombo. Enligt Daily Mirror har ett 20-tal ungdomar hörts i utredningen.

Tidigare:

Torgrim Halvari , Christina Kennedy, Karin Lindblom

Publicerad: