– Krogarna borde bara få servera saft och bullar

NYHETER

Anna Sjödin chattade om väktarvåld, ungdomsfylla och jämställdhet

Foto: Anna Sjödin, ordförande för SSU.

   Anna Sjödin säger: Hejsan! Anna Sjödin här till er tjänst...

SSU_La säger: Var ställer du dig i "VM-sexhandeln" frågan?

   Anna Sjödin säger: Jag tycker det är för jävligt. Bra att JÄMO har fått igång debatten.

fdsfds säger: är du nöjd med det sverige som sossarna byggt upp dem 10 senaste åren?

   Anna Sjödin säger: Det finns fortfarande många orättvisor som behöver rättas till. Till exempel behöver fler få jobb. Socialdemokraterna är det enda parti som kan minska klyftorna mellan människor och det ska vi fortsätta slåss för.

Malmö säger: hur ser du på införa ett system liknande det man har i danmark alltså Flexsecurity i Sverige? ( tusentals ungdomar från malmö jobbar i cph idag eftersom det finns fler arbetstillfällen där)

   Anna Sjödin säger: Jag tror inte på det - ungdomar behöver mer trygghet - inte mindre. Vi erbjuder istället företag som anställer ungdomar ett anställningsstöd. Företagen får halva kostnaden täckt och därmed kan fler unga få in en fot på arbetsmarknaden. Dessutom kommer det i år att finnas många fler sommarjobb. Lärlingsplatser är också ett bra sätt att ge fler jobb. Vi tror att man måste hjälpas åt att minska arbetslösheten – inte som moderaterna lägga ansvaret på den enskilda individen genom till exempel att unga ska få lägre lön eller att man ska göra det lättare att sparka unga.

Steen säger: Hej Anna!

Är du rädd för att hamna i fängelse för misshandel?

   Anna Sjödin säger: Jag ser fram emot att få berätta min version av vad som hände för rätten.

Susanne säger: Hej, jag undrar om du tycker att det är svårt att vara tjej och höras i politiken, typ när du träffar äldre män som Göran Person.

   Anna Sjödin säger: Persson har alltid varit väldigt snäll mot mig men det är klart att det ibland är tufft att vara tjej bland många gubbar. Det är inte alltid dom lyssnar!

Andreas säger: Hej Anna! Vad tycker du att vi ska göra åt att så många unga dricker?

   Anna Sjödin säger: Vuxna måste ta större ansvar för ungdomar och vara där ungdomar finns. Dessutom är det väldigt viktigt att vi har kvar systembolaget. Det gör att tillgången begränsas.

steiner säger: Vilken är din politiska drömkarriär?

   Anna Sjödin säger: Jag tycker inte att man kan göra karriär inom politiken, utan det handlar om att man får ett förtroende av andra. Det är väldigt roligt att vara ordförande för SSU.

daniel säger: hur ställer du dig till att Lars Danielsson åker med regeringsplanet mest av alla? och hur ni sossar tog hand om tsunamikatastrofen?

   Anna Sjödin säger: Det finns saker vi måste lära oss ifrån det som hände vid tsunamin, men det är svårt att vara förberedd på någonting sådant. Tror knappast Leijonborg eller någon annan hade klarat tsunamin bättre. Vet inte tillräckligt mycket om Danielsson för att kunna svara - jag tror inte att allt som står i tidningen nödvändigtvis är sant.

G säger: Tja Anna

Hur tycker du att vi ska ha kvar det svenska försvaret eller aveckla det helt?

   Anna Sjödin säger: Avveckla det...

Robert säger: Avgår du om du blir dömd i rätten?

   Anna Sjödin säger: Jag vill vinna valet....tycker det är viktigare...

Anna Johansson säger: Dagens unga påtvingas hela tiden en massa märkliga ideal genom tv, tidningar och reklam, hur ska vi få stopp på detta?

   Anna Sjödin säger: Till exempel genom att man ska tvingas märka bilder på människor som är retuscherade. Då blir det tydligt att det inte är på riktigt. Folk ser inte ut som fotomodeller på bild.

Someone säger: Hur ska ni förhålla er till era två samarbetspartier när dom vill ha ministerpostrar i höst?

   Anna Sjödin säger: Vi söker mandat för en socialdemokratisk regering. Sen får vi se vad som händer. Rösta på röda laget!

korven säger: Hej anna. blir du inte trött på att alla tjatar om den kvällen jämt? media å allt

   Anna Sjödin säger: Jag har fått massor med mail och samtal från unga människor runt om i landet som varit med om liknande händelser och jag tycker inte att det är ok. Är det något jag är trött på så är det väktarvåld. Vi måste göra något åt detta.

Pelle säger: Varför är ungdomsarbetslösheten så hög, trots att ni har innehaft makten i snart 12 år

   Anna Sjödin säger: Vi har sett till att det blivit 300 000 nya jobb under den här mandatperioden men det finns mycket kvar att göra. Alternativen är tydliga - antingen hjälps vi åt för att minska arbetslösheten eller så lägger vi ansvaret på den enskilda individen som högern vill (genom sänkta löner för ungdomar). Fler trygga jobb behövs tycker jag!

jim säger: va tycker du om invandrardiskriminering på krogen???

   Anna Sjödin säger: Jag tycker det är bedrövligt. Man går ut för att ha kul inte för att bli förnedrad. Om inte krogarna fattar att dom ska ta in folk i den ordning dom kommer så tycker jag dom ska bli av med tillstånden så dom bara kan servera saft och bullar i framtiden...

Moderator säger: Nu kommer den sista frågan

Anna Johansson säger: Vilken är din egna personliga hjärtefråga?

   Anna Sjödin säger: Jämställdheten! Jag hoppas verkligen att mitt parti kan ta till sig SSU: s förslag om ett löfte till väljarna om att utradera löneskillnaderna mellan män och kvinnor till 2010. Glöm inte att rösta på sossarna i Ungt Val om du tror på ett rättvist samhälle. Läs mer om oss på www.ssu.se. Hej då!

Moderator säger: Tack Anna Sjödin och tack alla ni som ställde frågor, ni var jättemånga som var inne och chattade och alla frågor hann vi inte med. Tack för att ni deltog!

   Anna Sjödin säger: Tack själv!