Så ska Silbersky fria Hagamannen

NYHETER

Tänker använda argumenten från Bobby-målet

Leif Silbersky har en klar strategi hur han ska bära sig åt för att fria Niklas Lindgren från anklagelsen om försök till mord.

– Bobbymålet ger vägledning. Jag kommer att använda mig av samma argument som där, säger han till aftonbladet.se.

Inne på häktet har Niklas Lindgren numera inga restriktioner mot att få träffa sin familj.

I lunchpaus fick aftonbladet.se som ett av endast tre medier en pratstund med Leif Silbersky.

Han avslöjade då att han dels har gott hopp om att kunna fria Hagamannen Niklas Lindgren från anklagelserna om försök till mord, dels redan vet hur han ska bära sig åt för att åstadkomma det resultatet.

Nyckeln är den nyligen avslutade Bobbyrättegången, där 10-årige Bobbys mamma och styvfar friades från mord, trots att det ansågs bevisat att de behandlat sin son på det grymmaste sätt.

– Ja, det var en grym behandling, men tingsrätten ansåg trots det att det inte kunde bevisas att de hade avsikt att mörda, och precis så är det i det här fallet också, säger Leif Silbersky.

- Niklas Lindgren har använt våld, ja, men han har inte haft i sitt huvud att mörda kvinnorna.

Hagamannen har träffat sina barn

Silbersky har redan nu planerat ramarna för sin plädering i målet. Han har formulerat den så att den ska gå att hålla offentligt, inför öppna dörrar.

– Jag tänkte igenom saken i går kväll, och eftersom jag är van vid att kunna formulera mina pläderingar utan att behöva gå in på känsliga detaljer om vad de målsägande upplevt och sagt, kommer jag att svara ja om jag får frågan om jag vill plädera inför öppna dörrar, säger Leif Silbersky.

Om sin klient avslöjar Leif Silbersky också att Niklas Lindgren inte har några restriktioner mot att få träffa sina föräldrar, sambo och barn.

– Det var inte så länge sedan han träffade dem, säger han.

Robert Triches