Beväpnad man greps på tåget mot Malmö

NYHETER

Uppskrämda passagerare larmade personal

Passagerarna på tåget mellan Göteborg och Malmö trodde att de delade vagn med en potentiell mördare – beväpnad med pistol.

Senare visade det sig att allt var ett missförstånd.

– Men det är inte konstigt att människor blev rädda, säger åklagare Barbro Jönsson, till aftonbladet.se.

Någonstans på spåret mellan Göteborg och Varberg blev passagerarna på tåget mot Malmö rejält uppskrämda. En man i en av vagnarna började gräva i sin väska. Ur väskan stack en pistolpipa fram.

När tåget gjorde uppehåll i Varberg gick en av passagerarna av och larmade personalen om att en beväpnad man fanns inne i kupén.

Kontaktade polisen

Personalen kontaktade polisen och när tåget rullade in till Falkenbergs station fanns en patrull på plats. Mannen greps utan dramatik och fördes till polisen, misstänkt för olaga hot.

Under förhör kom sanningen fram. Mannen hade inte alls haft för avsikt att skrämma någon. Vapnet i väskan var en soft airgun som inte kräver någon vapenlicens.

Full förståelse

– Men han hade full förståelse för att folk kunde ha missförstått situationen, säger Barbro Jönsson, den åklagare som blev inkopplad på fallet, till aftonbladet.se.

Även hon förstår att passagerarna reagerade som de gjorde.

– Det är inte så konstigt med tanke på hur allt ser ut här. Jag tänker till exempel på det som hände på NK i Stockholm igår.

Efter tre timmar hos polisen släpptes mannen fri. Han är inte längre misstänkt för något brott.

Johanna Melén