Nyheter

De levde på fågelspyor

Av: 

Tobias Österberg

NYHETER

Flöt omkring i isskåp i havet i 25 dagar

De två burmesiska män som i 25 dagar flöt omkring i ett stort isskåp i havet utanför Australien överlevde tack vare regnvatten och uppkastningar från förbipasserande fåglar.

De flöt omkring i ett isskåp
De flöt omkring i ett isskåp

För en australisk tidning har männen berättat att de bara drack regnvatten och åt små fiskar som kastats upp av sjöfåglar sedan deras thailändska fiskebåt förlist i höga vågor den 23 december, förmodligen i indonesiskt vatten.

Via en tolk berättade en av dem att de inte ätit någonting under tio dagar.

Kräktes småfisk

– Sen kom två stora sjöfåglar och kräktes upp lite småfisk, ungefär sex eller sju stycken, och det var allt.

Männen, 22 och 24 år gamla, räddades av en helikopter i lördags. De intervjuas fortfarande av australiska immigrationsmyndigheter som hoppas på att få klarhet i hur de kom att driva runt i de hajtäta vattnen utanför landets norra kust.

Enligt myndigheterna kommer det att ta flera dagar att fastställa männens nationalitet och flyktingstatus. Samtidigt har läkare som undersökt männen uttryckt tvivel kring deras närmast osannolika överlevnadsberättelse, då de efter omständigheterna varit i påfallande bra skick.

ANNONS EXTERN LÄNK

Sänk din elkostnad - byt till ett smart elavtal i en app, helt utan bindningstid. Nu 6 månader utan fast avgift via denna länk. Ange kod: godafton

Greenely.se

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter