Nyheter

"Vi köper aldrig något med dun i igen"

Av: 

Johan Arkert

NYHETER

Läsarna rasar mot djurplågeriet i dunindustrin

Efter kvällens Kalla Fakta-program som visade hur ungerska dunfarmare plockar levande fåglar på deras fjädrar har aftonbladets läsare reagerat med vrede.

– Jag kommer aldrig att köpa någonting med dun i igen, skriver signaturen Mamziz.

Veterinärer beskriver de levande fåglarnas smärta som ren tortyr och Aftonbladets läsare var inte sena med att reagera på hur de plågade djuren behandlas.

"Att man inte har begripit detta tidigare"

– Jag kommer aldrig att köpa någonting med dun i igen, vare sig på Jysk eller någon annan affär. Efter att man tittat på Kalla Fakta ikväll, så kan man nästan jämföra det som att någon sliter av dig håret. Synd att man inte har begripit detta tidigare, för det har säkert pågått i många år skulle jag tro, skriver Mamziz i en artikelkommentar.

Flera läsare har reagerat på att svenska återförsäljare inte ställer tydligare krav på dunproducenterna.

Hoppas det svider

– Undrar hur mycket försäljningen av dunprodukter kommer att minska under de närmaste veckorna. Hoppas det är så mycket så det svider ordentligt! skriver Ådi.

Många vill att det ska få allvarliga konsekvenser för de svenska återförsäljarna som säljer dun från levande fåglar.

Men ett problem som pekats ut i programmet är att det är oklart vilka återförsäljare som verkligen säljer det otillåtna dunet.

"Det vore utmärkt med en lista"

Läsaren Doubleupbo efterlyser en tydlig lista.

– Eftersom EU tydligen inte kan straffa detta beteende hoppas man verkligen att uppköparna i åtminstånde vårt land bojkottar dessa "företag". Det vore utmärkt med en lista över svenska företag som vidaresäljer dessa dun i sina produkter så att en konsumentbojkott kan hjälpa.

ANNONS EXTERN LÄNK

Sommardeal - Prova BookBeat gratis i en månad!

BookBeat

Publisert: