Svalde 2,6 kilo pizza – på sex minuter

Av: Mira Micic

Publicerad:
Uppdaterad:

Rekordjapan snabbast igen

Takeru Kobayashi (till höger) koras till vinnnare.
Foto: AP
Takeru Kobayashi (till höger) koras till vinnnare.

Takeru Kobayashi har återtagit sin udda titel som världens snabbaste hetsätare.

Han slukade nästan tre kilo pizza i gårdagens matduell.

Japanen Takeru Kobayashi, 31, har gjort det igen. Igår tog han hem segern i klassen flest pizzabitar på kortast tid. Han fick ner cirka 2,6 kilo pizza på sex minuter – och vann därmed över sin rival amerikanen Joey Chesnut, 25.

Amerikanen fick i sig cirka 2,3 kilo pizza på samma tid.

– Jag är lite sur. Det finns ingen annan jag hellre vill besegra, säger Joey Chestnut.

67 korvar– på 8 minuter

De två rivalerna är mest kända för sin årliga tävling i korvätande. Kobayashi har tidigare tagit hem fem VM-segrar i rad i korvätning. Joey Chestnut vann de två senaste gångerna. Förra året fick han ner 59 korvar på tio minuter.

Sista gången Kobayashi besegrade amerikanen åt han upp 67 stycken korvar på åtta minuter.

Sedan vände turen – tills igår.

Chestnut tycker att det var extra jobbigt att det var just pizza som serverades igår, skriver AP.

– Det känns jobbigt. Kobayashi kom för att vinna. Jag är ju uppvuxen på pizza och det känns naturligt att äta det. Men jag var för långsam, säger amerikanen, enligt AP.

Tänjer ut magen

Kobayashi, som är förvånansvärt smal i förhållande till sin mest uppmärksammade sysselsättning, har utvecklat en speciell teknik för att äta korv snabbt. Den så kallade Solomon-tekniken går ut på att inte tugga utan, att bryta matbiten i delar och sedan pressa in allt på en gång samtidigt som han rör hals och överkropp på ett speciellt sätt.

Hans kanske mest uppmärksammade tävling skedde 2003, då han för en gångs skull förlorade en korvätningsduell - mot en hungrig kodiakbjörn. Kobayashi har också själv tidigare berättat att han förbereder kroppen genom att tänja ut magen. Han dricker stora mängder vatten, som han sedan kräks upp efter en stund.

Publicerad: