Svininfluensan i Ryssland

Av: Eric Thorsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Ryssland har fått sina två första bekräftade fall av svininfluensan.

Totalt finns drygt 12 000 bekräftade fall i 43 länder.

Ryssland rapporterade på söndagen sitt andra bekräftade fall av svininfluensan A(H1N1). Det senaste fallet rör en rysk medborgare som återvänt från resa i Dominikanska republiken den 7–18 maj.

Flög in från USA

Det första fallet i Ryssland bekräftades på fredagen, och handlade om en man som flugit till landet från USA, rapporterar myndigheterna.

Enligt världshälsoorganisationen WHO hade på lördagen 12 022 fall bekräftats i 43 länder. Fortfarande är det 86 personer som avlidit.

Smittade soldater

Nyhetsbyrån AFP rapporterar på söndagen att 18 amerikanska soldater som var på genomresa i Kuwait är smittade. Soldaterna har nu lämnat Kuwait, de hade ingen kontakt med lokalbefolkningen och landet har fortfarande inga bekräftade fall av smitta på sin egen befolkning, uppger myndigheterna.

En nästan tvåårig kinesisk flicka och en 46-årig kinesisk man har bekräftats vara Kinas åttonde och nionde fall av smittan.

Barnet och hennes föräldrar återkom till Kina från en resa i USA. Den smittade mannen behandlas i Peking efter att ha återkommit från resa i Kanada.

Publicerad: