Travstjärnan som njuter av sommaren

NYHETER

”Det är då det är som bäst.”

Sveriges mest kände travkusk heter utan tvekan Stig H Johansson. Ända sedan 1960-talet har denne travgigant vunnit seger efter seger både i Sverige och utomlands. Här är Stjärnkollen med sommartips från Mr. Travsverige.

Foto: Stig H Johansson

Stig H Johansson, 64, från Forsa i Hälsingland är en av våra mes tframgångsrika travkuskar och tränare genom tiderna. Sina mest klassiska segrar har han tagit med topphästarna The Onion, Queen L och Victory Tilly.

För travkuskar och tränare blir det mycket resande mellan olika travbanor och på sommaren är det högsäsong på travet.

Lite fritid finns väl ändå, vad gör du då?

– Jag är jaktintresserad, men det blir inte så mycket av den varan. Det blir bara lite fritid och då har jag en familj som jag gillar att vara med.

Vilka är dina sommarplaner?

– En stor del av min tid går till att vara på de fina tävlingar som vi kör nu på sommaren.

Under sommaren körs bland annat Sprintermästaren på Halmstadtravet, Stochampionatet på Axevalla och Hugo Åbergs memorial på Jägersro.

Vilken är enligt dig den bästa travhästen genom tiderna?

– Jag måste nog säga Varenne. Han hade allt.

Du som reser genom hela Sverige, vart är det finast? Har du något tips på vart man kan semestera i sommar-Sverige?

– Jag har inte sett så mycket av Sverige. Men vårt land är underskattat av oss svenskar. Det finns väldigt mycket att se. Årjäng är till exempel en fantastiskt fin travbana som man bör besöka. Mitt bästa tips är åk på trav i sommar, det är då det är som bäst. Svensk travsport är fantastisk på sommaren!

Patrik Fernlund / Minimedia