Klassiker enligt Kappen

Av: Zendry Svärdkrona

Publicerad:
Uppdaterad:
Klassiker Crêpen flamberas i calvados i matsalen och serveras med kardemummaglass. Till höger en av förrätterna, korv på pilgrimsmussla med potatiscréme.
Foto: Kalle Asplund
Klassiker Crêpen flamberas i calvados i matsalen och serveras med kardemummaglass. Till höger en av förrätterna, korv på pilgrimsmussla med potatiscréme.

Händer det att du letar förgäves efter fyllda grisfötter på restaurangmenyerna i stan? Eller knaperstekt kalvbräss och ankkorv? Under Klassikerveckan på Pontus by the Sea behöver du inte leta längre.

Foto: Kalle Asplund
Klassikerkockar Pontus Frithiof, som driver Pontus by the Sea, och Ulf Kappen.

Ulf Kappen, med en lång erfarenhet från Eriks, Gyllene Freden och Clas på Hörnet, har nämligen satt ihop en meny med idel klassiker och egna favoriter. Den serveras mellan den 14 och 18 oktober.

- Det är "tuffa" rätter, mycket långkok och hantverk, säger han själv om urvalet. Speciellt köttbullarna med gräddsås, inlagd gurka och rårörda lingon är en publikfavorit.

- Hemligheten är ansjovis, mycket ansjovis i smeten.

Ankkorven är annars en rätt som brukar bäras ut i rask takt från köket - och kanske lite otippat, grisfötterna.

- De kommer kockarna att ta, det brukar vara många kockar som kommer hit under veckan.

Kalle Asplund

Allt om Stockholm

2008-10-13

Fler klassiska rätter i stan

Publicerad: