Barnens bästa nyår

Här är hela menyn

1 av 3 | Foto: Coop

Låt barnen duka sitt eget bord och fira in det nya året på sitt eget bästa vis.

När gästerna anländer och de vuxna dricker champagne, då vill barnen också ha något gott i högt glas. En välkomstdrink med Hawaii–tema är perfekt. Blanda ananasjuice, pressad citron och socker i ett glas och toppa med bubblande sodavatten. Byt ut annanasjuicen mot grapefrukt-, lychée- eller guavajuice för fler spännande och exotiska barndrinkar. Garnera med ätbara dekorationer, till exempel små fruktspett med tunna skivor färsk frukt. Glöm inte att ha extradrinkar i en kanna i kylen. De kan ha en förmåga att gå åt.

Låt barnen duka

Till middagen har barnen sitt eget bord. Se till att de trivs genom att låta dem duka själva. Hitta på ett häftigt tema och duka med leksaker och lego. My little pony-temat går i pastellfärger och de små hästarna håller varsin servett. Kör du istället på ett spaceat Starwars-tema är det fullt krig på bordet med rymdvarelser och lasersvärd.

För att barnen sen ska trivas riktigt bra på nyårsfesten krävs god mat. Makaroner och köttbullar är gott men inte festligt. Duka fram riktigt läckra grillade kycklingklubbor istället. Servera med små söta bakade potatisar med olika fyllningar.

Dessert

Till desserten kan du göra lustiga pepparkakssandwichar. Ta julens överblivna pepparkakor och lägg ihop två och två med vaniljglass emellan. Garnera med krossade polkagrisknorrar. Pepparkakssandwicharna blir ett enkelt men roligt avslut på middagen. Tänk på att även de yngsta ska orka hålla sig på benen ända till tolvslagets fyrverkerier.

Gott nytt år! Även för de minsta!

Coop

ARTIKELN HANDLAR OM

Julen 2008

Jul

Julmat