Carolin Stenvalls kropp funnen

avErik Wiman, Pär Karlsson, Jenny Stiernstedt, Karin Holmberg

NYHETER

Hittades i ett skogsparti

Foto: andreas bardell
Här, innanför polisens avspärrningar vid avtagsvägen mot Flakaberg, hittades Carolin Stenvalls kropp under onsdagskvällen.

GÄLLIVARE Efter åtskilliga timmar i förhör rämnade 50-åringens försvar.

Då berättade han var han hade dumpat Carolin Stenvall, 29.

Strax därefter kunde polisen lokalisera hennes kropp.

Carolin Stenvall.

Carolin Stenvalls kropp är funnen, uppger flera källor med insyn i utredningen för Aftonbladet.

Hon hittades efter flera dagars intensivt sökande.

Det var efter de förhör som på onsdagseftermiddagen hölls med den häktade 50-åringen som polisen till slut fick reda på var han hade dumpat kroppen.

Funnen i skogsparti

Kroppen hittades sedan i ett skogsområde söder om Gällivare. En bit i från en avtagsväg mot Flakaberg strax utanför Lansjärv. Mycket mer än så vill polisen inte gå ut med för tillfället.

Inte heller tidpunkten för fyndetvill man meddela.

– Det hade i alla fall blivit mörkt, säger Yngve Hansson, länsvakthavande polisbefäl.

Området är nu avspärrat och kommer att bevakas i väntan på att en rättsläkare kommer dit. Det är oklart när det kan ske. Enligt Norrländska socialdemokraten på nätet, nsd.se, kommer kroppen i morgon transporteras till rättsmedicin i Umeå.

På väg till jobbintervju

Carolin Stenvall försvann fredagen den 12 september då hon lämnade då Piteå i sin blåa Ford Fokus. Hon skulle först till Kiruna för att övernatta hos vänner, dagen därpå skulle hon infinna sig på en jobbintervju på ishotellet i Jukkasjärvi.

Men hon dök aldrig upp.

Torsdag 15 oktober anhölls den 50-årige mannen, hemmahörande i Gällivaretrakten, skäligen misstänkt för mord. Han är nu häktad.

Mannen har erkänt att han tagit livet av Carolin och har sedan ett par dagar vallats runt av polisen i sökandet efter kroppen.

Aftonbladet.se har sökt kammaråklagare Ulrika Schönbeck för en kommentar om dagens händelseutveckling, men hon har inte gått att nå.

Polisen är förtegen med uppgifter. I morgon kommer de att hålla en presskonferens för att delge ytterligare information.

ARTIKELN HANDLAR OM