Fräck rymmare önskade vakten god jul

NYHETER

Rymde i klassisk filmstil

1 av 3

De två fångarna grävde sig ut ur fängelset, dolde hålet med en plansch och lämnade dockor i sina sängar för att lura vakterna.

Rymningen som genomfördes i New Jersey, USA, i lördags för tankarna till ett antal klassiska filmer.

– Det här är en allvarlig situation. Jag föredrar att inte jämföra med någon film. Även om jag kan förstå varför man skulle det, eftersom det verkligen liknar vissa av dem. Fast i "Nyckeln till frihet" hade de en snyggare plansch på väggen, säger åklagare Ted Romanko till CNN.

Jose Espinosa, 22, och Otis Blunt, 32, tros vara beväpnade och anses farliga. Espinosa har erkänt sig skyldig till dråp och väntade på sin dom. Blunt var misstänkt för rån och vapenbrott.

Dockar av kuddar

Vid 17-tiden i lördags lokal tid upptäckte man att männen saknades. I deras sängar låg dockor tillverkade av lakan och kuddar, tänkta att lura vakterna.

Där låg även en lapp som önskade myndigheterna en god jul. På lappen hade de två männen ritat en smiley.

Jose Espinosas och Otis Blunts celler låg vägg i vägg. Med hjälp av en stålvajer lyckade de skrapa upp murbruket runt betongblocken. Sedan slog de sönder blocken och gömde resterna i golvbrunnarna.

Hål i väggen

Hålet dolde de med en stor plansch. De lyckades göra ett hål i ytterväggen som de kunde klämma sig igenom. Väl ute fick de hoppa från taket ner på marken.

Väl ute, klättrade de över ett högt staket och sedan kunde de hoppa på ett tåg.

Männen är fortfarande på fri fot. Polisen söker nu över hela landet efter männen.

Fler kända rymmare

Foto: Tumba-Tarzan.