Pelle, 10, satt inlåst i bilen

NYHETER

Lekte – och fastnade i Porschens framlucka

Pojkarnas lek i garaget slutade med att Pelle, 10, blev inlåst i Porschens framlucka.

Räddningstjänsten fick bryta upp lyxbilen.

– Jag var aldrig rädd, men det var lite mörkt, säger Pelle.

Foto: Pelle, 10, var hos kompisen Simon, 11, som skymtar i bakgrunden. Porschen tillhör Simons pappa.

I går berättade Aftonbladet om den dramatiska händelsen i torsdags kväll. Pelle skulle sova över hos sin kompis Simon, 11, som bor i ett villaområde norr om Stockholm.

På kvällen bestämde sig pojkarna för att titta på nyårsraketerna i garaget. Där står också Simons pappa Henriks ögonsten – en silvergrå Porsche Boxter -02.

”Gick inte att öppna”

– Simon sa att han hade suttit i den en gång och att jag också kunde prova, säger Pelle som egentligen har Corvette som favoritbil.

Pelle kröp in i bilen och Simon stängde luckan om sin kompis.

– Jag skulle öppna på en gång, men det gick inte, säger Simon som snabbt sprang in i huset för att slå larm till de vuxna.

Eftersom Simons pappa har ställt undan Porschen för vintern och tagit bort batterikablarna fanns det ingen el i bilen. Luckan gick inte att öppna och det slutade med att räddningstjänsten fick komma till undsättning.

– Jag har en kärleksfull relation till den här bilen och det gjorde ont i hjärtat när de bände upp luckan med en hydrualpress, säger Henrik och grimaserar vid minnet.

Han visar bucklorna och reporna i lacken. Vad det kostar att reparera skadorna är oklart.

– Men det var aldrig något snack om saken, det viktiga var att Pelle kom ut fort.

Var aldrig rädd

Pelle nickar och medger att det blev lite trångt efter ett tag. Men rädd var han aldrig.

– Det var lite mörkt, men jag visste ju att jag skulle komma ut till slut och de stod utanför och pratade med mig hela tiden.

Egentligen skulle Pelle ha gått på toaletten innan han och Simon sprang ut i garaget. Tur då att han bara satt fast i en halvtimme.

– Men pappa, du sa till och med att han kunde pinka i bilen om han inte kunde hålla sig, säger Simon och alla tre skrattar.

Mirja Lundqvist