Ingen reagerade på deras nödrop

Cyniskt bevis Händelsen inträffade vid Torregavetastranden utanför Neapel i södra Italien och ses som ett fruktansvärt exempel på en utbredd fientlighet mot romerna i Italien.
Cyniskt bevis Händelsen inträffade vid Torregavetastranden utanför Neapel i södra Italien och ses som ett fruktansvärt exempel på en utbredd fientlighet mot romerna i Italien.

På stranden ligger två döda flickor, två drunknade romska flickor.

Intill dem sitter turister och käkar lunch.

Efter att de ignorerat nödropen.

Bilderna som nu kablas ut över världen visar två döda flickor på en strand. Deras kroppar är täckta av badlakan, endast fötterna sticker ut.

Intill dem sitter solbadande turister – på bara några meters avstånd.

Ingen reagerar.

Fotografierna, som publicerats i en rad italienska tidningar, har väckt starka reaktioner. Till dem som fördömer badgästernas agerande hör ärkebiskopen av Neapel, kardinal Crecenzio Seppe.

"Likgiltighet inte en värdig känsla"

På sin blogg skriver han att "likgiltighet inte är en känsla värdig människor – att se åt sidan eller ägna sig åt sitt eget kan ibland vara mer förödande än de händelser som inträffar".

Händelsen inträffade vid Torregavetastranden utanför Neapel i södra Italien. De två flickorna simmade tillsammans med två kamrater – samtliga romer – ute i havet då höga vågor och förrädiska strömmar överraskade dem.

Enligt fotografen som dokumenterade skeendet ignorerades flickornas rop på hjälp av turisterna på stranden. Två badvakter vid en privat strand lite längre bort uppfattade skriken och ingrep.

Stora spänningar

Två av flickorna kunde dock inte räddas.

De senaste veckorna har spänningarna mellan romerna och de italienska myndigheterna ökat. Något som varit mycket omtalat är inrikesministerns förslag om att romska barn ska tvingas lämna fingeravtryck.

Nu anser många att tragedin med de två flickorna på ett cyniskt vis illustrerar den fientlighet som finns gentemot romerna.

Bilderna från Italien påminner också om filmen som nyss skakat USA:

Publisert: