Nyheter

22-åring misstänkt in– blandad i Tubaymordet

Av: 

Aftonbladet

Kjell Rynhag

NYHETER

En 36-årig man häktades i lördags, och på tisdagen häktades även en 22-årig man – misstänkt för inblandning i mordet på 26-åriga Tubay

22-åringen missstänks på sannolika skäl för skyddande av brottsling och brott mot griftefrid.

Vad 22-åringen konkret misstänks ha gjort vill åklagare Anne Sjöblom inte säga . Men brottsrubriceringarna tyder på att han på något sätt hjälpt den 36-årige huvudmannen att hantera den döda kvinnan. Han har troligen varit med och flyttat på kroppen, som hittades i Fjällnora utanför Uppsala under måndagskvällen.

Enligt åklagaren misstänks inga ytterligare personer för mordet.

Utredningen omgärdas av stor sekretess och alla inblandade som hanterar fallet har belagts med yppandeförbud enligt ett beslut av tingsrätten.

Obduktionen av kvinnan inleddes på tisdagen och väntas inte vara klar förrän på onsdagen. Först därefter får utredarna veta hur kvinnan dödats. Den rättsmedicinska undersökningen väntas också ge ett klart besked om kvinnans identitet.

Polisen är dock övertygad om att offret är 26-åriga Tubay som den 2 januari anmäldes försvunnen i Uppsala.

En 36-åring häktades i lördags misstänkt för att ha mördat kvinnan.

Polisen fattade tidigt misstankar mot mannen och förstod att han hade med försvinnandet att göra. Han anhölls först i sin frånvaro misstänkt för människorov och anmälde sig i förra veckan frivilligt hos polisen. Efter förhör ändrades brottsrubriceringen till mord.

Polisen har den senaste tiden sökt efter kvinnan i Fjällnoraområdet men det var först i måndags som kvarlevorna efter henne hittades i ett skogsparti.

ANNONS EXTERN LÄNK

Vitare tänder i höst? Köp tandblekning här – resultat på 30 minuter.

Dentway

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter