Mördare ”vältrar” sig i sex på fängelset

Av: Johan Arkert

Publicerad:
Uppdaterad:

Dömd för att ha styckmördat två små pojkar och deras mamma.

Nu vältrar sig Peter Lundin i sadomasochistiskt sex på fängelset i Östjylland, enligt Ekstra Bladet.

Politiker i justitieutskottet vill nu att justitieministern ska utreda om det går att stoppa mördarens tillgång till sex och porr.

Peter Lundin från styckmordsrättegången i Köpenhamn. Tiden i fängelset ägnar han numera åt att ha sex med mängder av kvinnor – något som nu ordföranden för justitieutskottet vill stoppa.
Foto: krister hansson
Peter Lundin från styckmordsrättegången i Köpenhamn. Tiden i fängelset ägnar han numera åt att ha sex med mängder av kvinnor – något som nu ordföranden för justitieutskottet vill stoppa.

Den morddömde dansken Peter Lundin skryter vitt och brett om sina sexuella äventyr med mängder av kvinnor i fängelsets besöksrum.

Trots att han dömts för att ha mördat sin egen mamma 1991 och för att ha styckmördat sin fästmö och hennes två söner vallfärdar kvinnor för att få träffa honom och ha sex, skriver Ekstra Bladet.

Fortsätter leva ut sexfantasier

2001 dömdes han till livstids fängelse. Seriemördaren har sedan dess ofta beskrivit sina sexfantasier kring styckmord offentligt.

Att han nu får fortsätta leva ut sina fantasier i fängelset upprör många, enligt tidningen.

"Borde sätta stopp"

– Justiteminister Brian Mikkelsen borde sätta stopp för Peter Lundins möjligheter att vältra sig i sex och porr i fängelset på Östjylland, anser ordföranden för Folketingents justitieutskott Peter Skaarup, Det Konservative Folkeparti.

Fara för rättssäkerheten

– En persons liv slutar inte när man får ett fängelsestraff. Men jag har länge upplevt det stötande att Peter Lundin kan få skryta runt om sitt vilda livsstil i fängslet, säger Peter Skaarup till Ekstra Bladet.

Han anser att det är en fara för rättsäkerheten om dömda brottslingar skryter om sitt liv i fängelset.

– Därför kommer jag att att be justitieminister Brian Mikkelsen att redogöra för om det er rimligt att Peter Lundin kan vältra sig i sex och porr i fängelset, säger Peter Skaarup.

"Folk har rätt till ett privatliv"

Han får även viss uppbackning av den socialdemokratiske justitieordföranden, Karen Hækkerup.

– Det kan framstå som stötande för människor när de läser om hur kvinnor utnyttjas i Peter Lundins sjuka universum, säger Karen Hækkerup.

– Jag anser, att folk har rätt till ett privatliv när de har besök i fängelset, och därför hoppas jag att Kriminalvården nöjer sig med att hålla ett öga på vad som försiggår, säger hon.

Publicerad: