Nya uppgifter om Gabriellas försvinnande

NYHETER

25-åringen skulle ha kommit hem till Sverige i måndags – försvann mystiskt på semesterresan i Egypten

1 av 7 | Foto: Gabriella Gardell, 25, från Visby.

25-åriga Gabriella Gardell från Visby är försvunnen.

Enligt Gabriellas egna uppgifter på sin Facebook-sida skulle hon bo på all inclusive-hotellet Tropitel Naama Bay.

Hotellet bekräftade i kväll för Gabriellas anhöriga att hon bott där, och checkade ut i måndags.

– Det känns bra att vi nu vet att hon varit i Egypten, säger hennes syster Alexandra.

I måndags skulle Gabriella Gardell ha varit hemma från sin ­semester i Egypten, men när planet landade var Gabriella inte med.

– Någonting är fel, hon skulle aldrig göra så här frivilligt, säger systern Alexandra Gardell, 21.

Nu efterlyser polisen henne internationellt.

Efter att ha arbetat som restaurangchef på inne­krogen Hamnplan 5 i Visby hela sommaren ville Gabriella Gardell, 25, varva ner med en härlig solsemester.

Till slut föll valet på lyxhotellet Tropitel Naama Bay i Sharm el Sheikh i Egypten, och i lördags skickade hon ett sms till sin familj där hon skrev: ”Ligger vid poolen och har det jätteskönt”.

Telefonen avstängd

Sedan dess har ingen hört av Gabriella.

– Hon skulle ha kommit hem i måndags, men hon dök aldrig upp. Någonting är fel, hon skulle aldrig ­göra så här frivilligt, säger ­Gabriellas syster Alexandra Gardell, 21.

När Gabriella inte heller hörde av sig började familjen febrilt att försöka ringa henne.

– Till en början gick det fram signaler på hennes ­telefon, men efter ett tag verkade den vara avstängd, säger Alexandra.

”Hör alltid av sig”

Alexandra förstod tidigt att någonting var fel.

– Hon brukade alltid höra av sig på sms, så när dagarna gick förstod jag att något måste ha hänt, säger Alexandra.

Familjen kontaktade tidigt Gotlandspolisen för att anmäla Gabriella försvunnen.

– Vi har skickat uppgifterna vidare till Sirenekontoret vid Rikskriminalpolisen för att efterlysa Gabriella Gardell internationellt, säger David Smitterberg vid Gotlandspolisen.

Han säger att det ännu är för tidigt att säga vad som kan ha hänt.

– Nu fokuserar vi på att få fram fler uppgifter och försöka utesluta brott. men det är på tok för tidigt att uttala sig åt det ena eller andra hållet, säger David Smitterberg.

Intensiv dialog

Igår inledde familjen en intensiv dialog med den svenska ambassaden i Kairo.

– När vi själva kontaktade hotellet så sa de att hon inte ens varit där, så då kontaktade vi så klart polisen. Och mamma har mejlat väldigt mycket med ambassaden som säger att de arbetar med det här, säger Alexandra.

Men i går kväll lämnade hotellet ett annat besked - nu säger de att Gabriella bott på hotellet och att hon checkade ut strax efter lunch i måndags.

I går kontaktades familjen även av organisationen Missing People.

– De hörde av sig till oss och förklarade att de ville hjälpa till. Vi är så klart jätte­tacksamma för det och de har sagt att de jobbar för fullt med det här.

Alexandra hoppas nu att allmänheten ska hjälpa till i sökandet efter systern och har därför försökt få en bild på systern att spridas på sociala medier.

– Den har nästan delats tusen gånger, så jag hoppas att folk hör av sig till polisen om de vet eller hör något, säger Alexandra.

UD bekräftar anmälan

Själv vill hon inte ens ­tänka på vad som kan ha hänt systern.

– Vi vill ju bara få hem henne, jag vill bara höra att hon är okej, säger hon.

På utrikesdepartementet är man mycket förtegna kring ärendet, men bekräftar att en anmälan om en försvunnen person är upprättad.

– Jag kan bekräfta att det gjorts en anmälan om en försvunnen person och att ambassaden i Kairo håller på att undersöka saken, säger Victoria Bell på UD:s presstjänst.

Aftonbladet var på eftermiddagen i kontakt med turistpolisen i Sharm El Sheikh, men där kände man inte till fallet med den försvunna svenskan.

– Vi har inte hört något om den här kvinnan. Är hon anmäld försvunnen? Vi finns här 24 timmar om dygnet och kan jobba men först måste vi få en anmälan om att hon är försvunnen, säger ett befäl på plats.

Vet du mer om Gabriella? Kontakta Polisen: ring 114 14