Miljöpartiet säger nej till Sjöstedt

Vänsterpartiet vill se en enad grön regering efter nästa val.

Men Jonas Sjöstedts öppna hand avvisas av Miljöpartiet.

– Vi har i dagsläget inga diskussioner om vad vi tycker om Vänsterpartiet i en framtida regering, säger MP:s språkrör Åsa Romson till Dagens Nyheter.

Miljöpartiet har inga planer på att skriva ett gemensamt program med ett annat parti. Åsa Romson menar däremot att det främsta samarbetsalternativet inför nästa val är Socialdemokraterna.

– Allianspartierna säger att de ska fortsätta med alliansprojektet och politiskt är det ett projekt som vi inte tror på. Det gör att vi får mer gemensamt med dem som liksom oss inte tror på alliansprojektet och i dagsläget är det Socialdemokraterna, säger hon till DN.

Jonas Sjöstedt (V) har tidigare gjort klart att han vill att de rödgröna i god tid före valet säger till väljarna att partierna tänker regera tillsammans.

"Ett misstag"

Han har också uttryckt att Socialdemokraterna och Miljöpartiet gör ett misstag om Vänsterpartiet lämnas utanför.

Åsa Romson avvisar däremot inviten från Sjöstedt:

– Vi har i dagsläget inga diskussioner om vad vi tycker om Vänsterpartiet i en framtida regering, det behöver vi just nu inte ha någon åsikt om, säger hon till tidningen.

Hon tillägger däremot att hon inte utesluter ett samarbete med partiet efter valet.

Jonas Sjöstedt säger till tidningen att han är osäker på om han kommer släppa fram en regering med Socialdemokraterna och Miljöpartiet om det blir aktuellt.

– Det beror på vilken politik man går fram med, säger han till tidningen.

Han gör däremot klart att han aldrig tänker stödja ett eventuellt samarbete där Folkpartiet ingår.

Publisert: