17-åriga flickan skriver själv om kaoset efter upploppet

avMartin Ekelund

1 av 15
Skärmdump från Instagram.

Den 17-åriga flickan som misstänks ligga bakom ryktesspridningen i Göteborg sa i går till Aftonbladet att hon är oskyldig.

Nu skriver hon själv om kaoset efter upploppet.

– Jag bara längtar till den rätta personen avslöjas. Den dagen kommer jag att vara så lycklig.

Hon pekas ut som den som ligger bakom vågen av falska sexrykten om ungdomar i Göteborg och hon är skäligen misstänkt för grovt förtal.

På grund av ett flertal hot och efter att ha sökts upp av grovt kriminella tvingas den 17-åriga flickan nu gömma sig på hemlig ort.

I går sa hon till Aftonbladet att hon är oskyldig. Nu skriver hon själv i sin blogg om kaoset efter att ryktesspridningen.

17-åringen har gett Aftonbladet tillstånd att återge hennes berättelse.

Allt började med att någon startade ett Instagram-konto där det skrevs skit om alla möjliga ungdomar från Göteborg. Själv blev jag också uthängd. Det skrevs flera grova och kränkande saker i en påhittad text som publicerades tillsammans med min bild.

Det var flera personer som hörde av sig och sa att jag fanns med på sidan.

Jag blev ledsen över den kränkande texten. Jag visste inte vad jag skulle göra. Men jag tycket inte att det var acceptabelt och hotade att polisanmäla dem om de inte tog bort min bild eller raderade profilen. Efter ett tag gick de med på att ta bort bilden för att inte bli anmälda. Men jag anmälde ändå eftersom det här inte var ok.

När min bild försvann så började två personer att anklaga mig utan att ha bevis. För att folk skulle tro på det så fixade de en fejkad bild där jag och en annan person skrev till varandra om att lägga ut bilder. De började skriva att jag låg bakom allt och taggade mig på Facebook så allt spreds ganska snabbt. Och folk började hota mig i meddelanden och samtal.

När jag vaknade dagen efter fick jag höra att det startats grupper som uppmanade alla att samlas och ställa till en katastrof.

Jag beslutade mig ändå för att gå till skolan. Eftersom det inte var jag som låg bakom kontot så hade jag inget att vara rädd för och inget att dölja. När jag kom fram till skolan såg jag att det var flera poliser utanför. En lärare såg mig och bad mig att åka med polisen för min egen säkerhet.

Jag åkte med utan att tveka, jag var inte rädd för något. Visserligen var jag rädd för alla hot men jag var oskyldig så jag hade inget att dölja. Jag följde med polisen och satt i förhör i sju timmar. Jag kunde inte äta, inte sova. Allt jag tänkte på var att den som gjort det här inte hade skuldkänslor. Jag fattar inte att den personen inte skäms.

Det är flera som har trott att det var jag som blev misshandlad under upploppet utanför skolan. Men då var jag hos polisen. Jag tycker verkligen synd om hon som blev slagen och hoppas hon mår bra. Det som hände i går och i dag löser inget. Det gör det bara värre.

Efter förhören med polisen fick jag träffa min familj. En massa olika tidningar började ringa och jag ställde upp och svarade på frågor. När jag skulle gå och lägga mig fortsatte telefonen ringa men jag bad dem låta mig vara eftersom jag hade haft en tuff dag.

I dag är den här nyheten överallt. Men jag är oskyldig. Nu är det viktigt att den som står bakom allt kommer fram. Jag liter inte på någon utanför familjen och mina närmaste. Jag bara längtar till den rätta personen avslöjas. Den dagen kommer jag att vara så lycklig.

Det är väldigt jobbigt att bli falskt utpekad. Man far både fysiskt och psykiskt illa av det. Men allt kommer att komma fram.