Barnflicka sökes till svensk familj i Solna

NYHETER

Hovet: Vi har inga kommentarer till det

1 av 15 | Foto: KUNGAHUSET.SE.
OKTOBER Tiderna förändras. Prins Daniel är den första prins i det svenska kungahuset som tagit ut pappaledighet. Victorias pappa bytte knappt blöjor på henne när hon var liten och när både han och drottningen var på jobbresa eller middag så var det barnflickor som fick natta och trösta. Så vill Victoria och Daniel inte ha det.

Både kronprinsparet i Norge och Danmark har tidigare använt den exklusiva agenturen för barnflickor. 

Nu söker agenturer en nanny till en familj i Solna för att ta hand om deras snart 1-åriga dotter, skriver Expressen.

Hovet har avböjt att kommentera.

Via världens mest exklusiva agentur - Eden i London - vill det svenska paret i Solna hitta en barnflicka för att ta hand om deras snart 1-åriga dotter sex dagar i veckan, uppger Expressen.

"Mary kan ha tipsat"

Agenturen har tidigare anlitats av både Danmarks och Norges kronprinspar för att hitta en barnflicka.

– Paren pratar väldigt mycket med varandra och Frederik och Mary kan mycket väl ha tipsat Victoria och Daniel om den här agenturen, säger Jens Høvsgaard, författare till nya boken om danska kungafamiljen "Det kostar ett kungarike" till Expressen.

Annonsen togs bort

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel bor nämligen i Solna på Haga slott. I annonsen står det att familjen kräver "diskretione och respekt för familjens privatliv."

När Expressen frågar Bertil Ternert, informatör vid hovet, om annonsen har med det svenska kronprinsessparet att göra avböjer han att kommentera.

Kort därefter tas annonsen bort från argenturens hemsida.

Prinsessan Estelle har sedan tidigare kronprinsessan Victorias gamla barnskötare Elisabeth Zimmermann som tagit hand om henne. Hovet uppger för Expressen att hon stannar kvar.