Ovanliga sjukdomen: Hon kan inte höra mäns röster

avViktor Adolfsson

Foto: Claudio Bresciani / TT
Den kinesiska kvinnan tappade hörseln på låga frekvenser. Genrebild.

En kinesisk kvinna visste att något var fel när hon vaknade upp en dag och inte kunde höra sin pojkvän. På sjukhuset upptäcktes att hon tappat hörseln på låga frekvenser – och därför i princip inte kunde höra några män.

När den kinesiska kvinnan, som endast benämnts med sitt efternamn Chen, skulle gå och lägga sig ringde det i hennes öron och hon mådde dåligt och kräktes. Morgonen efter kunde kvinnan inte längre höra sin pojkväns röst.

Enligt Asiawire, som flera internationella medier hänvisar till, upptäcktes på sjukhuset att kvinnan drabbats av en ovanlig öronsjukdom som tros vara kopplad till stress.

– Hon kunde höra mig när jag pratade med henne, men när en ung manlig patient kom in i rummet kunde hon inte höra honom alls, säger den kvinnliga läkaren Lin Xiaoqing enligt Daily Mail.

Väntas bli helt återställd

Kvinnan hade drabbats av en tillfällig förlust av hörseln på låga frekvenser, vilket gjorde att hon i princip bara kunde höra kvinnliga, ljusare röster.

Bakgrunden till det stressrelaterade tillståndet tros vara en kombination av att kvinnan jobbat många sena kvällar och haft sömnsvårigheter.

Hon tros bli fullt återställd och kunna höra sin pojkvän och andra män inom kort, efter lite vila.

ARTIKELN HANDLAR OM

Kina

Hälsa