Byggarbetare räddade ”hund” från iskalla vattnet – visade sig vara en varg

avMalin Wigen

Tre byggarbetare agerade direkt när de såg vad de trodde var en hund kämpa för sitt liv i den nästintill frusna floden. På djurkliniken uppdagades att det var en varg som de burit i sina armar, skriver estländska tidningen Postimees.

Några byggarbetare befann sig vid floden Pärnu i Estland och arbetade när de såg ett djur som kämpade för sitt liv längre ut i vattnet som var nästintill fruset. De tre männen vid namn Rando Kartsepp, Robin Sillamäe and Erki Väli agerade direkt och röjde isblock från vattnet så att det bildades en väg för vad de trodde var en hund. När de till slut nådde ”hunden” drog de upp den med sina bara armar, virade in den i en handduk och bar den till bilen – då de noterade dess tyngd. Det de inte visste då var att de hade en varg i sina armar. De förde den till en djurklinik.

– Han var lugn och sov på mina ben. När jag ville sträcka ut dem lyfte han sitt huvud en stund, säger Rando Kartsepp till Postimees.

Väl på djurkliniken tyckte veterinärerna att ”hunden” var misstänkt stor. Men det var inte förrän en jägare tittade närmare på den som man kunde fastslå att det var en ung varghane som var cirka ett år gammal.

1 av 5 | Foto: EUPA Facebook
Tre byggarbetare såg hur ett djur kämpade för sitt liv i det iskalla vattnet.

I och med den nya informationen placerade klinikpersonalen vargen i en bur efter behandlingen, i fall den skulle bli mindre medgörlig när den väl återhämtat sig.

Den estländska organisationen EUPA betalade för behandlingen och i ett uttalande till Postimees säger de att allt lyckligtvis slutade väl.

– Vi är så glada för det lyckliga slutet och vill tacka alla deltagande parter. Speciellt männen som räddade vargen och veterinärerna på kliniken som inte tvekade på att hjälpa det vilda djuret.

Tack vare männens agerande kunde vargen räddas och återhämta sig helt. Den är nu utsläppt i det vilda igen utrustad med en radiospårare så att man kan ha koll på den.

ARTIKELN HANDLAR OM

Hundar

Vargar

Husdjur

Estland