Han är Malmös enda miljardär

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

De är rikast i Skåne - hela listan

Sju personer från Skåne kvalar in på listan över Sveriges miljärder. På plats 42 och därmed rikas i Skåne finns Höganäspampen Ulf G Lindén med en förmögenhet på 3.8 miljarder.

Ny på listan och med 1.2 miljarder på banken stoltserar Malmös enda miljardär - Volitos Karl-Axel Granlund.

Listan på svenska miljardärer växer med rekordfart. På tio år har antalet gått från 50 stycken till 125.

Det skriver tidningen Veckans affärer som listat de rikaste svenskarna.

Rikast i Skåne är Ulf G Lindén, huvudägare i kemikoncernen Höganäs, som hamnar på plats 42 på rikslistan över Sveriges rikaste. Något längre ner på Sverigeslistan, med en förmögenhet på 1.2 miljarder, debuterar i år Karl-Axel Granlund och kan därmed kalla sig Malmös enda miljardär.

Kamprad fortfarande rikast i Sverige

I topp ligger som vanligt Ikeas grundare Ingvar Kamprad vars förmögenhet växt från 380 miljarder kronor i fjol till 461 miljarder i år. Han tillhör därmed de allra rikaste i världen enligt amerikanska Forbes lista där han intar en fjärdeplats.

Därefter är det ett relativt långt hopp till den näst rikaste, Hans Rausing, Tetra Paks grundare, vars förmögenhet har vuxit från 85 miljarder i fjol till 87 miljarder i år. Efter honom kommer Hennes&Mauritz Stefan Persson, som nyligen öppnade butiker i Dubai, med 68 miljarder. Tetra Pak-arvtagerskan Kirsten Rausing kvalar in på listan som den rikaste kvinnan med en förmögenhet på 44 miljarder kronor.

Av listans miljardärer bor 75 i Sverige, 47 utomlands medan tre stycken har okänd boendeort.

Här är Skånes miljardärer:

Miljardärstoppen i Sverige:

TT , Titti Jersler

Publicerad: