Köket

avHelena Sandberg, Jimmy Schönning

NYHETER

Snygga burkar gör susen för skåpen

Foto: PER MAGNUS PERSSON
Ingen diskmaskin? Micke håller i handduk, 29 kr, diskborsten som Adam har, 12 kr, blomskål (som diskas), 49 kr, allt från Lagerhaus. Ballongvispen Koncis (som torkas) 49 kr, Ikea.

Har du tillräckligt med skåp i köket? Nähä, inte du heller. Man kan lätt få extra plats till allt som väller över i köket genom att förvara torrvaror i snygga burkar, blanda olika utseende på burkarna. Allt ska vara lättåtkomligt så man enkelt når allt. Öppna hyllor är ett billigt sätt att få extra utrymme i köket. Vackra korgar skänker öppen förvaring en lantlig, skön känsla. Bestick sätts bäst i lådor på höjden – de kan till och med stå framme på bordet.

Plats under diskbänken

Frigör plats under diskbänken genom att sätta en snygg sopförvaring på annan plats i köket.

Affärerna är fulla av olika förslag som inte kostar för mycket. Låt soptunnan bli en snygg solitär. Platsen under diskbänken blir nu fri för nya förvaringsidéer.

Gå igenom och kasta

Ett tips är att börja med att gå igenom alla skåp och ta bort allt som man inte använder och varor som sedan länge passerat bäst före datum. Det brukar bereda en hel del oväntad yta.

Sen skaffar man lite nya snygga burkar och låter allt som tilltalar ögat stå framme. Resten göms i skåpen som nu har plats över.

Ordning och reda – fler smarta förvaringstips

ARTIKELN HANDLAR OM

Inredning