Det kan vara kidnapparen

NYHETER

Mannen som tog Madeleine – enligt föräldrarna

1 av 2

LONDON. Här är föräldrarnas bild av Madeleines kidnappare.

Kate och Gerry McCann tror att flickan fortfarande hålls fången.

– Som hennes mor kan jag känna det i mitt hjärta, säger Kate McCann.

Makarna McCann har dragit igång en egen utredning kring flickans försvinnande och offentliggjorde i går en teckning av den misstänkte. Skissen är gjord av en FBI-utbildad tecknare och bygger på uppgifter från Jane Tanner.

Hon ingick i det sällskap som åt middag på en tapasrestaurang på semesteranläggningen i Praia da Luz den 3 maj, kvällen då Madeleine försvann. Jane Tanner gjorde iakttagelsen 22.15, 45 minuter innan Kate lämnade bordet för att upptäcka Madeleines tomma säng.

Detaljerna exakta

– Allt detaljer är exakta. Vittnet och tecknaren har haft ett nära samarbete. Vi hoppas att bilden blir en viktig påminnelse för folk som befann sig i området och kan ha sett mannen under den aktuella kvällen, säger parets talesman Clarence Mitchell till BBC.

Föräldrarna har sedan september varit misstänkta för sin dotters försvinnande. En teori säger att Kate av misstag dödade Madeleine och sedan dumpade kroppen med Gerrys hjälp.

”Jag förstår inte”

– Jag vet inte, men jag tror möjligen att någon håller Madeleine fången i sitt hem. Som hennes mamma kan jag i mitt hjärta känna att det är så. Jag förstår inte hur någon person kan skada någon som är så pass underbar som Madeleine, säger Kate McCann i en tv-intervju med spanska kanalen Antenna 3.