"Det är som att vakna i Sälen"

Av: Zendry Svärdkrona

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2
Kjell Bergqvist gillar Torshälla. Och Hammarby Sjöstad. Foto: Pontus Lundahl / SCANPIX

Mars 2007

Vi såg Kjell Bergqvist göra succé i SVT:s serie Mäklarna. Nu har han kammat hem Aftonbladets tv-pris i kategorin bästa manliga skådespelare i tv-program. Klart att vi ville veta vart han helst går för att njuta av nöjesstaden Stockholm.

Kjell Bergqvist är södersonen som flyttat ut på landet. I dag skiftar han boende, halvtid i Torshälla och halvtid i Hammarby Sjöstad. Vad saknar han mest när han inte är i stan?

- Det skulle vara min fantastiska terrass där det är sol från morgon till kväll. Och så alla uteserveringar. De ligger inte i Torshälla, det är en sak som är säker.

- Och så tycker jag om att börja dagen i Sjöstaden. Det är som att vakna i Sälen med Hammarbybacken som tronar utanför fönstret. Om jag åker själv? Nä, jag nöjer mig med att glätta på gardinen.

Om du får långväga besök, vart tar du helst kusinen från landet?

- Till Fjällgatan där vi tittar på Stockholms mest fantastiska utsikt. Dit går jag även utan besök i släptåg. Har vi tid över så tar vi en sväng förbi Fåfängan .

Och om du bestämmer dig för att föreviga helgen ytterligare?

- Då promenerar vi på Djurgården . Det går inte att bortse från det fantastiska med att ha landet mitt i stan. Men nu nämner jag visst bara sommarställen.

Fortsätt du.

- Men resten av året vill man ju vara någon annanstans än i det här landet. Jag kom faktiskt precis hem från en resa till västindien. Och i fjol blev det tre resor till sydostasien. Jag får inte nog av att resa.

Men om du är i Stockholm, var hittar vi dig en sen fredag?

- Hemma. Men det beror på att jag inte får vara ifred bland massa fulla människor.

Vad mer undviker du i Stockholm, alla tider på dygnet?

- Stureplan. Och långa tider i bilköer. Jag hoppas på trängselskatt.

Sist men inte inte minst; om du inte orkar laga middag?

- Då går jag direkt till Medelhavspärlan i Sjöstaden. Annars tar vi bilen och åker till Bomans Värdshus i Trosa. Där blir man lätt kvar över natten.

Ida Lithell,

Allt om Stockholm

Publicerad: