Nu är Toivonen helt himmelsblå

NYHETER

”Kanske blir det tre år i MFF - sen vill jag ut i Europa”

Här blir Ola Toivonen officiellt himmelsblå.

Men det är inte troligt att 20-åringen stannar kontraktstiden ut.

– Det blir kanske tre år i MFF. Sen vill jag ut i Europa, säger Toivonen.

Foto: I går presenterade Malmö FF officiellt nyförvärvet från Örgryte Ola Toivonen. ”Jag hoppas kunna bidra till att vi tar SM-guld”, säger han.

I går genomgick Ola Toivonen den obligatoriska läkarundersökningen. Därefter presenterades han i tröja nummer 20.

Stortalangen – som fostrats i bruksklubben Degerfors IF men som förra säsongen spelade i Örgryte – har skrivit på för fyra år, men erkänner att han ser MFF-kontraktet som en bra språngbräda.

– Jag är glad över att ha kommit till en stor klubb med många bra spelare som Litmanen, Jonatan och Junior. Förhoppningsvis utvecklas jag ännu mer och får några bra år här, men sen är målet att bli proffs ute i Europa, säger Ola Toivonen.

Hoppas på SM-guld

Närmaste tiden blir extremt solig och varm. Först väntar en långresa med landslaget till Sydamerika och direkt efter det (24 januari) åker Ola och MFF till Kanarieöarna för en veckas träningsläger.

– Jag ser fram emot en rolig säsong. Jag hoppas kunna bidra till att vi tar SM-guld, eller i alla fall att vi gör en betydligt bättre säsong än i fjol, säger Ola Toivionen.

Efter värvningarna av Ola Toivonen, Jimmy Dixon, Daniel Theorin och Johan Andersson låter MFF-tränaren Sören Åkeby nöjd med truppen.

– Tappar vi inte alltför många när transferfönstret är öppet känns det jättebra. Vi har definitivt en trupp för toppen.

I vilken roll ser du Ola Toivonen?

– Definitivt en offensiv.

Ola om...

Martin Rapp (.se)