Rattfull präst smet från bilolycka

NYHETER

Suget efter prillan blev för stort för prällen

Först drack prästen en flaska vin, sedan satte han sig bakom ratten. Olyckan var framme och han backade in i en annan bil. Sedan smet han från platsen.

– Jag har ställt min plats till förfogande. Som präst ska jag vara ett föredöme och nu har jag gjort det ingen människa ska, säger prästen till Östersundsposten.

Prästen arbetar i en jämtländsk församling och uppger att han kvällen ifråga hade jobbat sent på kvällen. När han kom hem åt han middag och drack en flaska vin till maten.

Vid tvåtiden på natten insåg mannen att hans snus var slut och bestämde sig för att bege till en närbelägen kiosk. Han hade tänkt promenera men eftersom det störtregnade, bestämde han sig för att ta bilen.

Ungdomar i bilen

På hemvägen inträffade olyckan. Gatan han svängde in på var avstängd och när han skulle backa, körde han på en bil. Prästen säger till Östersundsposten att han då greps av panik och körde hem så fort det gick.

Men i bilen satt det några ungdomar i 18-årsåldern och de körde ikapp honom. Prästen gav då upp och fick invänta polisen som tog blodprov på mannen.

Först om en vecka kommer svaret på proverna men prästen säger själv att han var rattfull.

– Men det är ju ingen tvekan om att jag gjort mig skyldig till rattfylleri. Hela mitt uppträdande tyder dessutom på att jag var berusad och omdömeslös, säger han till tidningen.

Tidigare har prästen åkt fast för fortkörning. Han säger att han inte är alkoholist men har ändå vänt sig till en läkare för att ta tag i saken.

Trots att mannen ställt sin plats till förfogande kan han få behålla sitt jobb. Enligt kyrkorådets ordförande är han nämligen mycket bra på sitt jobb och man vill nu hjälpa prästen med rehabiliteringen.

Susanna Vidlund