"Sushi är ett hantverk"

NYHETER

Hallå Yann Sahlén, sushikock på Yasuragi Hasseludden, och en av fyra finalister i Sushi-SM. Vinnaren går vidare till det nordiska mästerskapet i april.

Foto: Namn: Yann Sahlén. Ålder: 28. Bor: Årsta. Familj: Sambo.

- Jag har jobbat med sushi sedan 1999, då jag började på East. Då var det mer exotiskt med sushi. Idag finns det överallt och då är det desto viktigare att visa vad som är bra och dålig sushi.

Vad är dålig sushi?

- För mig är sushi ett hantverk. Inte snabbmat, som en pizza man kan svänga ihop på tio minuter. Det ska vara kärlek i riset, som ska serveras ljummet. Fisken ska vara färsk och serveras kall.

Var får man bra sushi i stan?

- På Yasuragi, ha ha. Och East är fortfarande bra, de gör modern sushi och har ett brett utbud. Lilla Hattori som ligger nära Grill är också bra.

Hur ska du ladda för SM i november?

- Ett moment då blir att göra nigiribitar på tid, så jag ska öva på snabbheten. Och så ska jag presentera en egen sushi.

(.se)