Dom mot 21-åring överklagas inte

Foto: MÖRDADE? Sölve Svensson och Irene Saldert såg senast den 11 januari. Trots massivt sökpådrag har inte deras kroppar hittats.
NYHETER

Åklagaren överklagar inte domen mot den 21-åringen som misstänkts för mordet på Sölve Svensson och Irene Saldert.

– Tingsrättens dom får stå fast, säger vice chefsåklagare Göran Olsson.

Foto: 21-åringen friades från mord i Tingsrätten. Nu står det klart att domen inte kommer att överklagas.

21-åringen åtalades för mord, alternativt grov misshandel och vållande till annans död, alternativt människorov, men Helsingborgs tingsrätt friade honom för tre veckor sedan på alla dessa punkter.

Idag står det klart att domen inte kommer att överklagas till hovrätten.

Inga kroppar

Den 64-årige Sölve Svensson och den 58-åriga Irene Saldert har varit försvunna sedan i januari. Enligt polis och åklagare tyder allt på att de mördats, men kropparna är inte hittade.

Det kan inte uteslutas att den försvunne mannen från Hovs hallar fortfarande är i livet, menade Helsingborgs tingsrätt i domen, som därmed sågade åklagarens resonemang.

Skulle kropparna hittas skulle möjligheter kunna öppna sig.

– Men många om kvarstår även om kropparna hittas. Så som dödsorsak - om de har bragts om livet, och sedan om någon gärningsman kan knytas till brottet. Därefter får man se om det finns anledningar till en resning, säger vice chefsåklagare Göran Olsson.

Dömd till fängelse

21-åringen har erkänt att han ansökt om tre banklån i den försvunne mannens namn och att han stulit dennes körkort. Han dömdes i tingsrätten till ett års fängelse för missbruk av urkund, urkundsförfalskning och försök till grovt bedrägeri. Han har däremot konsekvent nekat till att ha med parets försvinnande att göra.