Hatbrevet till svenska Lisa

Av: Svante Lidén, Victor Stenquist

Publicerad:
Uppdaterad:

Elvis familj slår tillbaka: Hon lider av vanföreställningar

1 av 4
STÄMMER DÖDSBOET Svenska Lisa Johansen, 45, har länge hävdat att hon är Elvis Presleys dotter. Efter att ha kallats för en bluff av familjen Presley, med Priscilla och Lisa Marie i spetsen, stämmer hon nu dödsboet på 880 miljoner kronor.

Här är hatbrevet från familjen Presley som fick Lisa Johansen, 45, att stämma dödsboet.

”Hon ljuger, bedrar och har vanföreställningar”, skriver familjen.

Nu kan de mötas i rätten.

Lisa Johansen, 45, hävdar att hon är Elvis Presleys dotter. Som Aftonbladet berättade i går har svenskan nu stämt Elvis dödsbo på 880 miljoner kronor.

Anledning: Elvis familj i USA hävdar att Lisa Johansen är en mytoman och bluffmakare.

I augusti skrev familjen Presleys advokat Marty Singer ett brev där han varnade henne för att fortsätta hävda att hon är rockkungens dotter.

”Hon ljuger, bedrar och har vanföreställningar”, skrev Singer i brevet som citeras i svenskans stämningsansökan.

”Skrattretande lunta”

För amerikanska ABC News utvecklar Singer kritiken:

– Man behöver bara titta på en beskrivning av hennes skrattretande lunta på Amazon för att inse att hon i bästa fall lider av vanföreställningar, säger Singer, och syftar på boken Johansen skrivit som finns till försäljning på internet.

I brevet som den amerikanska kändisadvokaten skickat till Lisa Johansen hävdar han också att hon brutit sig in på Elvis hem Graceland. Hon ska ha ljugit för vakter och sedan försökt fly efter att ha stulit saker, hävdar advokaten.

”Inget hon säger är trovärdigt”, skriver Singer.

Han fortsätter:

”Att hon påstår sig vara en svensk jurist är ännu ett hopdiktande i en lång rad av lögner”.

Lisa Johansen hävdar att det är familjen Presley som ljuger.

Hon påstår i sin bok ”Jag, Lisa Marie – den sanna historien om Elvis Presleys dotter” att Lisa Marie Presley är dubbelgångare. När Elvis dog ska Lisa Johansen förts till Sverige för att ”skyddas” till hon var 25 år. Då skulle hon få arvet efter sin far.

”Jag har inte velat göra en stämning tidigare mot vederbörande. Då det nu har blivit så många och märkliga anklagelser och handlingar från min mor, Priscilla Presley, har jag nu ändå nödgats att på detta vis säga ifrån”, skriver Lisa Johansen till Aftonbladet.

Vill ha rättegång

Bland bevisen som hon listar i stämningen ska det finnas ett dna-test som tagits av polisen i London hösten 2010. Enligt maken Alexander Johansen kommer det visa att Lisa är dotter till Elvis Presley.

Dessutom hävdar svenskan att hon har en juristexamen från Uppsala universitet, vilket hon ska bevisa i en eventuell rättegång.

Lisa Johansen vill inte ytterligare kommentera sin stämningsansökan utan hänvisar till en talesperson i USA.

Inte heller advokaten Marty Singer eller Elvis Presley Enterprises har velat uttala sig i ärendet.

– Vi har inga kommentarer kring detta, sa talespersonen David Beckwith till Aftonbladet i går.

Publicerad: