... och nu sågas han av Löfven

Han har legat så lågt att till och med konkurrenten Fredrik Reinfeldt (M) har reagerat.

Nu slår Stefan Löfven tillbaka:

– Moderaterna har tillsatt arbetsgrupp efter arbetsgrupp mitt under brinnande mandatperiod. Så sitter de och säger att vi ska ha fullödiga svar på allting, säger S-ledaren till DN.

Socialdemokraterna har gått framåt rejält i opinionsundersökningarna sedan Stefan Löfven tillträdde som partiledare.

Men själv har han tonat ner sin roll.

– Det är klart att det är roligt att siffrorna går upp. Jag är helt övertygad om att det har att göra med att vi har pratat jobbpolitik och näringspolitik, det tror jag att väljarna har uppfattat, sa Löfven i början av mars, när Aftonbladets månatliga siffror från United Minds visade ett superlyft för partiet.

Kritiserade på Twitter

Faktum är att S-ledaren har varit så tystlåten att statsminister Fredrik Reinfeldt (M) har kritiserat honom för det.

”Håkan Juholt hade många förslag. Några av dem var genomförbara, säger Fredrik. Nu har de bytt det mot tystnad”, skrev Moderaternas partisekreterare Sofia Arkelsten på Twitter i veckan och refererade till sin ­partiledare.

I en intervju med Dagens Nyheter slår Stefan Löfven nu tillbaka. Han höjer rösten och knackar i bordet, uppger reportern:

– Regeringen har tillsatt arbetsgrupp efter arbetsgrupp mitt under brinnande mandatperiod. Moderaterna har tillsatt arbetsgrupp efter arbetsgrupp mitt under brinnande mandatperiod. Så sitter de och säger att vi ska ha fullödiga svar på allting! säger han till tidningen.

Och fortsätter:

– Det är klart att jag har behov av att använda ­tiden nu till att fundera ut hur vi ska utveckla vår näringspolitik.

Intervjun är gjord före försvarsminister Sten Tolgfors avgång.

Behåller avtalet

Men i natt kom S även med besked i den infekterade Saudifrågan. Partiet vill inte bryta Sveriges ­militära samarbetsavtal med Saudiarabien.

– Jag vill inte ge några fromma förhoppningar om att vi säger upp ­avtalet om vi vinner valet, säger utrikes­politiske talesmannen ­Urban Ahlin till Sydsvenskan.

Publisert: