Indien

Barnamördare dödade av ursinning jättemobb

Av: 

Anna-Cajsa Torkelsson

Bilden är från ett annat tillfälle.
Bilden är från ett annat tillfälle.

NYHETER

Två misstänkta barnamördare har dödats av en ursinnig lynchmobb på uppåt tusen personer i Indien.

Mobben stormade en polisstation och slet ut de misstänkta männen – och slog ihjäl dem med klubbor, hammare och stenar.

Männen ska enligt polisen ha erkänt att de våldtagit och mördat en 5 år gammal flicka.

Den 5-åriga flickan ska ha blivit bortförd den 12 februari i delstaten Arunachal Pradesh i nordöstra Indien, skriver tidningen The Hindustan Times. Hennes kropp hittades några dagar senare sargad och i delar på en teplantage. Delstatsministern Pema Khandu gick ut och fördömde dådet i skarpa ordalag och kallade det inträffade för ”barbariskt och inhumant”.

Snart misstänktes två plantagearbetare för våldtäkt och mord och de bägge männen togs till förhör, där de ska ha erkänt. Men medan polisförhören med de båda misstänkta ännu pågick stormades polisstationen under tisdagen av en vildsint mobb på uppemot tusen personer.

– Mobben skadade stationen och slet ut de anklagade innan den slog ihjäl dem med klubbor, hammare och stenar, säger polischefen Issac Pertin till AFP.

Ingen från mobben gripen

I tumultet skadades femton personer, varav flera polismän. Männens döda kroppar dumpades på en marknadsplats, varpå mobben upplöstes innan polis hann fram.

I ett uttalande skriver människorättsorganisationen Amnesty att det är ett verkligt problem att skyldiga till kvinnovåld går fria, men att lagen måste få råda.

”Deltagare i mobben som dödade två misstänkta måste ställas inför rätta. Ingen ska tillåtas att ta lagen i egna händer.”

Ännu har polisen inte gripit någon för delaktighet i lynchningen, skriver AFP. Däremot har tre poliser stängts av för att de inte lyckats stoppa mobben.

ANNONS

Ladda upp för PRIME DAYS på Amazon! UNIKA erbjudanden – Nu 30-dagars provperiod!

Extern länk från Amazon

Till Prime Days!

Publisert:

LÄS VIDARE

Man gripen för brutalt sexmord på 7-årig flicka

ÄMNEN I ARTIKELN

Indien

Arunachal Pradesh

Våldsbrott

Sexualbrott