Nyheter

Massmördare flydde - greps i natt

Av: 

TT

Leonard Goldberg

NYHETER

Michael David Eliot, 40, rymde från fängelset i Michigan, USA, i förrgår.

Efter ett massiv polispådrag greps den livstidsdömde massmördaren i natt.

På rymmen tog han en kvinna som gisslan.

40-årige Michael David Eliot rymde i söndags från ett fängelse i Ionia i delstaten Michigan i USA. Ett enormt polispådrag sökte efter mannen i hela landet. Samtidigt höll skolor i området stängt. På måndagskvällen greps Eliot efter en intensiv biljakt, skriver wndu.com. Polisen använde stopplister i ett försök att stoppa Eliot. Han ska då ha flytt till fots, innan han kunde gripas av polis.

Ingen skadades i jakten.

Tog kvinna som gisslan

Michael David Eliot dömdes för mord på fyra personer 1993. Efter att ha tagit sig ur fängelset tog han, beväpnad med en hammare och en kniv, en kvinna som gisslan. Kvinnan lyckades rymma från mördaren efter flera timmar i hans våld.

Hon lyckades larma polisen men Eliot kunde komma undan och flyktbilen hittades sedan övergiven i närbelägna Shipshewana i Indiana.

Boende oroliga

Allmänheten uppmanades att stanna inomhus tills rymlingen hade gripits.

Teresa Martin, som har bott nära fängelset hela sitt liv, säger att det har fått minskade resurser, vilket har lett till ett osäkrare liv för de boende i området.

– Jag bara önskar att de hade satt tillbaka vakterna i tornen och fortsatt med patrulleringen, säger hon till mlive.com.

ANNONS

Hemmatest Covid-19 Antigentest finns nu i lager med SNABB leverans.

Extern länk från Quicktest

Köp här

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter