Leif GW om nämndemannen: ”En gräslig jävel”

Nu kommenterar kriminologen Leif GW Persson skandaldomen i Solna tingsrätt.

– En så jävla konstig dom har jag aldrig sett, säger han i SVT:s ”Veckans brott”.

När Aftonbladet når polisprofessorn kallar han nämndemannen Ebtisam Aldebe för ”en gräslig jävel”.

Solna tingsrätt friade en man som misstänktes för att ha misshandlat Maryam Jassem, 26.

I domskälen skrev man att den misstänkte var från en god familj. Man skrev också att Maryams trovärdighet sänkts eftersom hon ringde polisen och inte mannens familj.

”Det normala i ’dessa kretsar’ är vidare att en kvinna berättar för släkten att hon blir misshandlad om hon blir det så att saken kan lösas inom familjen. Det faktum att Maryam Jassem inte sagt till hans släktingar att han slog henne, utan i stället anmälde det till polisen, minskar hennes trovärdighet ytterligare”, står det i domen.

GW: ”Så jävla enfaldigt”

De två skiljaktiga nämndemännen, centerpartisterna Ebtisam Aldebe och Hasan Fransson, har nu uteslutits ur partiet efter att domen uppmärksammades av media.

En av dem som reagerat starkt mot domen är polisprofessorn Leif GW Persson som kommenterade domen i SVT:s Veckans brott.

– Det är så jävla enfaldigt, jag har aldrig läst något liknande och då har jag nog ändå klämt omkring 5 000 domar genom åren, säger han till Aftonbladet.

GW ger inte mycket för nämndemannen Ebtisam Aldebe.

– Det är ju en gräslig jävel den här kvinnan.

Tror inte på C

Centerpartiet får också rejält med kritik från polisprofessorn.

– Centern ska ha varit omedvetna om detta. Morsning! De har bara haft en tanke i huvudet. Den här nämndemannen och hennes man har cirka 100 000 muslimer i sin hand. Och om de säger ”nu ska ni rösta på C”, ja då gör de det. 100 000 röster motsvarar ett mandat i riksdagen, säger Leif GW Persson.

Centerpartiets partiledare Annie Lööf har tidigare kallat skrivningarna i domen för ”hårresande” och ”förfärliga”.

Målsägaren Maryam Jassem kommenterade själv nämndemannen Ebtisam Aldebe i går.

– Det säger mer om henne och hennes syn på kvinnor. Hon sa till Aftonbladet att hon följt lagen, jag förstår inte vad hon menar då, sa Maryam.

Publisert:

LÄS VIDARE