Masskrock i Lund – 27 bilar inblandade

avJosefine Holmqvist

En trafikolycka har inträffat i södergående körriktning på E22 mellan Lund norra och Gastelyckan.

27 personbilar är inblandade i masskrocken, enligt Räddningstjänst Syd.

– Sex personer ska ha skadats lindrigt i samband med masskrocken, men har förts till sjukhus, säger Mattias Sköld, inre befäl på Räddningstjänsten Syd.

Larmet om olyckan kom in till polisen strax innan klockan 11 på lördagsförmiddagen. Olyckan ska skett på E22 mellan Gastelyckan och Lund Norra i södergående riktning. 

– Sex personer ska ha skadats lindrigt i samband med masskrocken, men har förts till sjukhus, säger Mattias Sköld, inre befäl på Räddningstjänsten Syd.

1 av 3 | Foto: Andreas Hillergren
Totalt 27 är ionblandade i en trafikolycka på E22 mellan Lund norra och Gastelyckan.

Enligt polisen har en bärgare beställts till åtta personbilar och en mindre lastbil. Aftonbladet har även information om att en bil med hästtransport kört av vägen i samband med masskrocken.

”Håll låg hastighet och långa avstånd”

Olyckan orsakar just nu stora störningar i trafiken. Trafikverket meddelar att vägen beräknas vara avstängd till klockan 14.

Räddningstjänsten har lämnat på platsen, men uppmanar personer att vara väldigt försiktiga i trafiken runt om i Skåne i dag.

– Man bör hålla låg hastighet och långa avstånd till andra fordon, då det är väldigt halt på grund av snöfall och hårda vindar, säger Mattias Sköld, vid Räddningstjänsten Syd.

Även På E6 norr om Lomma har en olycka inträffat under lördagen där flera fordon var inblandade. Där ska det nu gå att passera efter tidigare stopp.

ARTIKELN HANDLAR OM

Lund