”Inga leggings på våra plan”

NYHETER

Tre flickor fick inte gå ombord på flygplanet – för att de hade leggings.

Det var ett brott mot United Airlines klädkod.

Händelsen har väckt starka reaktioner på Twitter.

1 av 2 | Foto: David J. Phillip / AP TT NYHETSBYR N

Tre flickor, varav en 10 år, nekades att gå ombord på ett United-plan från Denver av den enda anledningen att de bar leggings, skriver Buzzfeed.

En av flickorna kunde byta kläder och släpptes ombord medan de två andra fick stanna kvar.

Detta fick twittraren Shannon Watts att reagera:

”En United-anställd låter inte flickor i leggings gå ombord på planet från Denver till Minneapolis eftersom spandex inte är tillåtet?”, twittrade hon.

United Airlines svarade via Twitter att bolaget har rätt att neka passagerare som inte är propert klädda att gå ombord.

Inte ”affärsmässigt klädda”

”En 10-årig flicka i grå leggings. Hon såg normal och lämpligt klädd ut. Uppenbarligen agerar United klädpolis när det gäller kvinnor och barn”, skrev Watts och noterade att pappan till någon eller några av flickorna släpptes ombord i shorts utan problem.

En representant för United sa till Buzzfeed att personerna reste på specialbiljetter för anställda vid bolaget och inte motsvarade de krav United har på ”affärsmässig klädsel” för de passagerarna.

Supermodellens smocka

Många uppmärksammade legging-striden och gav sig in i tumultet genom att visa hur United själva visar sina anställda i leggings, baddräkter och utmanande små miniklänningar i sin reklam.

Supermodellen Chrissy Teigen slängde in en smocka genom att lova eller hota att hon nästa gång skulle flyga enbart iförd jeans och en scarf.

Skådespelerskan Patricia Arquette läxade upp flygbolaget genom att påpeka att för 10-åringar var leggings en helt normal affärsutstyrsel eftersom deras jobb är att vara barn.

Eventuellt är inte sista strumpbyxan kastad i bråket.

ARTIKELN HANDLAR OM

Denver