Spårvagnskollision i centrala Göteborg

NYHETER

Två spårvagnar har kolliderat på Nils Ericsons gata vid hållplats Nordstan, mitt i centrala Göteborg.

Ett tåg spårade ur av okänd anledning, två personer har förts till sjukhus med ambulans.

– Det var två mötande spårvagnar som kolliderade, säger Jens Holmberg på Västtrafik.

1 av 4 | Foto: Läsarbild

Enligt vittnet Håkan Friberg råder fullt kaos på platsen. Han säger att 7–8 ambulanser är på plats och kön av bussar ringlar lång ända ut på Götaälvsbron mot Hisingen.

–  Totalkaos är det. Det är två spårvagnar som har krockat och den ena har flyttat sig otroligt mycket från spåret, säger Håkan Friberg som jobbar på ett hotell intill olycksplatsen.

”Handfull skadade”

Två personer har förts till sjukhus med ambulans, uppger polisen för TT, men ingen av dem ska ha skadats allvarligt. Ytterligare sju personer har skadats men kunde uppsöka läkare på egen hand.

Olyckan inträffade omkring kvart i fyra på torsdagen. Vad som orsakade urspårningen är ännu oklart.

– En av vagnarna har av okänd anledning spårat ur och i samband med det kolliderat med en annan spårvagn, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson, till TT.

Kollision på linje 6

På Västtrafik säger man händelsen kommer påverka trafiken ända fram till klockan 20 ikväll.

– Det vi har sett är att två mötande spårvagnar på linje 6 har kolliderat. Varför de har gjort det har vi inte fått något besked om. Det får Göteborgs Spårvägar titta på, som kör vår trafik, säger Jens Holmberg, pressinformatör på Västtrafik.

Spårvagnslinje 6 kommer ledas om via Lilla Bommen, linje 13 mot Hisingen vänder vid Centralstationen. Ett flertal buss och spårvagnslinjer påverkas av störningarna eftersom platsen är en mycket viktig trafikknut.

ARTIKELN HANDLAR OM

Göteborg