Polisen Johan: ”Jag var nära att aldrig kunna arbeta mer”

1 av 2 | Foto: Polisen
Polisen Johan visar hur tydligt man ser lamporna blinka. Trots det var bilen nära att träffa polisbilen.
NYHETER

En bilist kom i så hög fart att polisen Johan och hans kollega var tvungna att kasta sig åt sidan – för att komma undan platsen levande.

Natten mot måndagen var Örebropolisen Johan på plats på E18 när en bärgningsbil skulle föra bort en trasig långtradare.

För att uppmärksamma andra bilister hade han ställt polisbilen lite snett och de båda bilarna hade på sina blinkande lampor. Men trots detta var det en bil som åkte förbi i hög hastighet och Johan och hans kollega var tvungna att kasta sig åt sidan – för att komma undan levande, skriver Johan på Polisens Facebooksida.

Notera att bilden till inlägget är fotograferad på plats och du var nära att köra in i polisbilen. Jag hoppas att du hann i tid till ditt arbete, jag var nära att aldrig kunna arbeta mer. Jag hoppas att du känner glädje när du kommer hem till dina nära och kära ikväll, en lyx jag var nära att mista i natt”.

”Lyft blicken”

Han menar att det finns bilister, som denna, som inte verkar förstått hur det känns att arbeta vid vägen när någon passar i 100 kilometer i timmen: ”Vi står där för att du skall kunna känna dig trygg när du sover, vi arbetar för att du skall ha fri väg till arbetet denna måndags morgon.”

Johan vädjar till dessa bilister, som utgör en liten del, att tänka om och visa hänsyn:

Endera dagen så är det du som behöver vår hjälp, då kommer vi att komma till din undsättning. När du står där intill vägkanten så kommer du att förstå. Men fram till dess, vänligen sänk hastigheten, lyft blicken och håll åt sidan”.

ARTIKELN HANDLAR OM