Katten bet sin matte – räddade familjens liv

Foto: Skärmdump
Katten Drack räddade familjen ur lågorna.
NYHETER

Brandy Carifelle från Kanada ville bara sova, men katten Drack vägrade sluta bita henne i armen.

Det blev hennes och familjens räddning, skriver Edmonton Journal.

Hela familjen sov tungt i den stationära husbilen i den kanadensiska staden Clairmont när eldsvådan bröt ut klockan halv 03.30 på torsdag morgon. Den enda som reagerade på faran var Drack, en av hushållets katter. Han tog sig in i föräldrarnas sovrum och började envist bita mamman Brandy Carifelle i armen för att varna henne, skriver Edmonton Journal.

– Jag undrade varför han var så dryg. Han brukar aldrig störa oss på natten, säger Brandy till CBC News.

Räddade familjens liv

Brandy vaknade, såg röken och insåg att familjen svävade i fara. Hon väckte snabbt sin make Luke och familjens tre barn, larmade brandkåren och tog sig ut ur det brinnande hemmet.

Foto: Skärmdump: Twitter
Ingen skadades i branden, tack vare familjens katt Drack.

När brandkåren anlände visade det sig att hela husbilens underrede fattat eld. De lyckades släcka branden innan den hunnit sprida sig.

Förutom de fem människorna och livräddaren Drack räddades även familjens andra katt, Fury, ur det rökfyllda hemmet. Alla sju klarade sig utan skador.

– Vi fick höra att om han inte hade väckt oss skulle den svarta röken ha fått oss att fortsätta sova, säger Brandy till CBC News.

Belönas med godis

Orsaken till branden utreds fortfarande. Under tiden har familjen, inklusive katterna, fått hjälp av Röda korset med ett tillfälligt boende. Familjen berättar för CBC News att de i väntan på att husbilen repareras kommer att belöna Drack med mängder av godis.

ARTIKELN HANDLAR OM

Husdjur

Katter

Kanada