Peter Springare öppnar för att bli riksdagsledamot

avStaffan Dickson

1 av 3

Den kontroversielle polisen Peter Springare öppnar för att bli riksdagsledamot, skriver Expressen.

Det är dock oklart om han sympatiserar med något särskilt parti.

– Jag är för invandring och flyktingmottagande, men mot vårdslösa och ansvarslösa och ibland inhumana politiker, säger han till Expressen.

Polismannen Peter Springare från Örebro skrev för några veckor sedan ett Facebookinlägg som fått stor spridning. I inlägget beskrev han hur nästan samtliga misstänkta i de ärenden han utredde hade ”utländska namn”.

Vissa anklagade Peter Springare för att gå högerextrema gruppers ärenden medan andra hyllade honom. På kort tid fick en Facebookgrupp till stöd för den kontroversielle polisen omkring 200 000 medlemmar.

Nu säger Peter Springare till Expressen att han är beredd att ge sig in i politiken inför nästa val.

– Jag skulle säkert inte avfärda ett förslag om att bli riksdagsman om frågan kommer upp. Jag kan säkert tänka mig att bli politiker om jag får ett förslag.

”Många tvingas bo i utanförskap”

Det är dock oklart om han sympatiserar med något särskilt parti. Till Expressen säger han att det finns ett ”vakuum” i mitten och att han vill att politikerna ska vara där och ”ta tillbaka makten över ämnet”.

– Jag är för invandring och flyktingmottagande, men mot vårdslösa och ansvarslösa och ibland inhumana politiker. Problemen beror på att många tvingas leva och bo i utanförskapsområden dit våra politiker skickar dem i stället för att ge dem möjlighet till utbildning, jobb och vettig tillvaro, säger han.

När Expressen ringer runt till riksdagspartierna och frågar om de skulle vilja rekrytera Springare är det bara SD som välkomnar honom. Gruppledare Mattias Karlsson säger att Springares civilkurage och arbetslivserfarenhet borde göra honom intressant för politiska uppdrag.

ARTIKELN HANDLAR OM