Emma fotades när hon ammade – hämnden var ljuv

Foto: Privat
NYHETER

När Emma, 22, från Örebro ammade sin son var det en kille som smygfotograferade henne. Emma var inte sen med att konfrontera honom.

– Han var inte direkt diskret och det var inte jag heller, säger Emma.

I torsdags när Emma Sandkvist från Örebro hade varit ute på stan med sin två veckor gamla son, var hon tvungen att ta en paus inne på Burger King. Det var dags för amning så hon satte sig så pass avskilt hon kunde för att inte bli störd. Men trots det blev hon fotograferad, skriver Expressen.

– En tonårskille valde alltså att ta kort på mig. Han var inte direkt diskret heller, för han fotograferade med blixt.

Först blev Emma ställd, men under tiden hon ammade kom ilskan. Hon bestämde sig för att konfrontera honom.

– Jag gick fram till honom och knäppte en bild på honom med en hamburgare i munnen. Sedan frågade jag om han tyckte att det var roligt att bli fotograferad när han åt. Det var ju det han hade gjort mot mitt barn.

Killen som fotograferade Emma blev ställd.

– Han var inte direkt diskret och det var inte jag heller. Men efter uppmaning så raderade han bilden och bad om ursäkt.

”Tänk efter en vända till”

Stämningen inne på Burger King blev orolig. Det tystnade och allt Emma kunde höra var viskningar.

– Jag klarar mig gott själv men hade det här hänt någon annan hade jag gärna sett lite civilkurage och att någon hade stöttat konfrontationen, säger hon och fortsätter:

– Det var första gången jag ammade Milo offentligt och det borde vara det mest naturliga som finns. Jag vill inte vara med om en sådan incident igen. Så tänk efter en vända till. Hur matade din mamma dig när du var liten? Skulle du vilja att du eller din partner blev behandlade såhär när ni matar era barn?

ARTIKELN HANDLAR OM

Amning

Örebro